На 21 Септември ще бъде честван Европейският Ден на Сътрудничеството 2012 (European Cooperation Day 2012) в цяла Европа и в съседните държави!

Почти 40 страни ще участват, за да отпразнуват сътрудничеството и изграждането на мостове между местните общности от двете страни на всяка граница в Европа. Обществени събития ще се проведат по време на седмицата между17-23 Септември 2012 в цяла Европа. Освен забавлението, това също ще бъде възможност да се представят всички подобрения, до които местни инициативи са довели във всички аспекти на ежедневието ни - от създаване на работни места, подобряване на здравните услуги, както и защитата на околната среда до подобряване условията в транспорта или  използването на енергията.

Тази публикация е подготвена от Информационен център Европа Директно - Ямбол към Ямболската търговско-промишлена палата с финансовата подкрепа на Европейската Комисия. Информацията и мненията в тази публикация не отразяват задължително официалните становища на Европейската Комисия.