Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще бъде на официално посещение в България на 31 август 2012 г. Той ще участва в церемонията за официалното откриване на втората линия на софийското метро, която е построена с подкрепа от Европейските структурни фондове. Председателят на ЕК, заедно с министър-председателя на България Бойко Борисов и други официални лица, ще открият няколко от новите метро станции.

Програмата на председателя Барозу предвижда и двустранна среща с министър-председателя, последвана от съвместна пресконференция в Гранитна зала на Министерски съвет от 13:00 часа. В рамките на посещението си в България, председателят на ЕК ще се срещне и с президента на Р България Росен Плевнелиев.

Тази публикация е подготвена от Информационен център Европа Директно - Ямбол към Ямболската търговско-промишлена палата с финансовата подкрепа на Европейската Комисия. Информацията и мненията в тази публикация не отразяват задължително официалните становища на Европейската Комисия.