На делото ,все пак, дадоха ход

Четвъртък, 01 Февруари 2018 16:08


Четири дни - за разпит на свидетели по делото за взривовете край Петолъчката
Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол

 

Четири дни бяха определени за разпит на свидетели по делото за взривовете край пътен възел Петолъчката – от 27 до февруари до 2 март. Близо 6 години след експлозията в базата за обезвреждане на боеприпаси осъдени няма. При взрива на 5 юни 2012 година загинаха трима работници и няколко пострадаха тежко.

На разпоредителното заседание днес бяха отхвърлени исканията на защитата на тримата подсъдими делото да бъде прекратено и предадено на Районната прокуратура. Към обвиняемите бяха предявени искове за близо 3 милиона имуществени и неимуществени вреди. Решено беше процесът да е открит, с изключение на няколко съдебни заседания, където ще бъде представена класифицирана информация.

Подсъдимите по делото – собственикът на базата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост на трима души и телесни повреди на още няколко работници при нерегламентирано унищожаване на боеприпаси. Според прокуратурата не е спазена технологията на унищожаване на боеприпасите и вместо те да бъдат взривявани, са били срязвани. Така са били нарушени безопасните условия на труд и се е стигнало фаталния взрив.
ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА

 

Last modified on Вторник, 06 Февруари 2018 02:11
Read 388 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo