Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа турски гражданин, обвинен за предлагане на подкуп на полицейски служител, за да не бъде проверен за алкохол

Сряда, 07 Февруари 2018 15:18

 

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа турския гражданин  Рамзан О. (на 54г.).Той е обвинен за това, че на 06.02.2018г. в с. Окоп, обл.Ямбол, в района на бензиностанция, е предложил подкуп –пари в размер на 2 банкноти по 50 евро – на полицейски служител, за да не извърши действие по служба – за да не му извърши проба за алкохол с дрегер  - престъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал. 1 от НК.

По същия случай  се води разследване и за това, че турския гражданин Рамазан О. е управлявал моторно превозно средство след употреба на алкохол и е нанесъл  материални щети в бензиностанцията.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо турския гражданин.

и ОТ ПОЛИЦИЯТА

Обвинение за подкуп е повдигнато на 54-годишния шофьор, предизвикал пътнотранспортно произшествие вчера, на бензиностанция в ямболското село Окоп

С прокурорско постановление той е задържан за срок до 72 часа

Днес, след доклад в Окръжна прокуратура – Ямбол на събраните до момента материали по случая 54-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че е предложил подкуп в размер на 100 евро на полицейски орган за да не извърши действия по служба - за да не му извърши проба за употреба на алкохол. При пътнотранспортното произшествие настъпило вчера, малко преди 18:00 ч., 54-годишения чужд гражданин, управляващ товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено към него полуремарке, при влизане в бензиностанцията, е ударил служител на обекта и бензинова колонка. Служителят е с леки наранявания. При пробата на водача за употреба на алкохол отчетената стойност с техническо средство е над 1,2 на хиляда.

Продължава провеждането на процесуално-следствени действия по случая в рамките на образуваното досъдебно производство.

07.02.2018 г.

Татяна Павлова

Last modified on Петък, 09 Февруари 2018 14:11
Read 347 times
Rate this item
(0 votes)
Tagged under
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo