Призови места за възпитаниците на Боксов клуб „Априлец“

Вторник, 13 Февруари 2018 14:29

 

Един златен, два сребърни и два бронзови медала спечелиха шестте възпитаници на боксов клуб “Априлец” на Държавния личен шампионат по бокс за мъже и жени.

На пресконференция в община „Тунджа”, на 12 февруари 2018 г., кметът Георги Георгиев сърдечно приветства Атанас Николов - член на Управителния съвет на БФБ и треньора на боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик - Димитър Мутафов.

Те представиха резултатите от Държавния личен шампионат за мъже и жени, който се проведе през миналата седмица в спортна зала „Диана“.

Организатор на турнира е Българската федерация по бокс, със съдействието на Община „Тунджа“.

Златото и среброто бяха спечелени от братя Асенови, които продължават да са сред най-добрите боксьори в страната в техните категории, а бронзови медали спечелиха– Митка Стаева в категория до 64 кг. и Янко Илиев в същата категория.

След турнира на Даниел Асенов му предстои участие в полу-професионални срещи в Република Италия. По-късно през тази година двамата възпитаници на боксов клуб „Априлец“ - Даниел и Боян, ще участват в европейско първенство за мъже до 22 години, което ще се проведе в Република Румъния.

Даниел ще се състезава в категория 52 кг., а по-малкия му брат Боян в категория 56 кг.

Read 107 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo