Търговският представител на посолството на Австрия в България д-р Михаел Ангерер посети Ямболската търговско-промишлена палата. Визитата е по инициатива на Ямболска ТПП и посолството на Австрия в България и е свързана с австрийските инвестиции, част от които са на територията на Ямболска област. На срещата са обсъдени въпроси за активизиране на търговските и производствени отношения на фирми от региона с партньори от Австрия.

Председателят на Ямболската ТПП Стойчо Стойчев направи конкретни предложения за подготовка на съвместни европейски проекти между Търговската палата в Ямбол и WIFI - Виена - Института за стимулиране на икономиката към министерството на външните работи на Австрия, както и с други организации на бизнеса. Предложенията ще обхващат широка гама от дейности за установяване на търговски и производствени партньорства на фирми и институции.

Друг акцент в предложенията е установяване на партньорство в дейността на Центъра за професионално обучение на ЯТПП с професионалните центрове на WIFI - Виена за провеждане на съвместни професионални курсове и програми, в които да бъдат включени представители на фирмите-членове на Ямболска ТПП, чрез финансиране от европейски програми.

Предложените идеи ще бъдат продължение на съвместните дейности и партньорства между двете организации от края на 90-те години на миналия век, когато чрез ЯТПП в учебните центрове на WIFI - Виена - Института за стимулиране на икономиката преминаха обучение за управление на собствен бизнес, пазарно стопанство и маркетинг около 130 предприемачи от Ямболска област, които сега заемат ключови позиции в бизнеса и развитието на Ямбол и региона.