Инициатива за парка

Петък, 24 Май 2013 02:24

Ямболският парк вече има още едно знаково място, което е с изцяло нов облик, благодарение на инициативата на ямболския бизнесмен Петър Панков. Собственикът на Първа частна печатница „Планета” винаги е демонстрирал активна гражданска позиция спрямо облика на града и благоустрояването на градската градина. Затова и спечели подкрепата на общината за обновяването на пространството около чешмата вляво от централния фонтан в парка.
Изцяло с лични средства, доброволен труд и с помощта на приятели Петър Панков облагороди този терен. Около чешмата е изградена декоративна каменна стена с дървени седалки и кашпи с цветя, положена е паважна настилка, монтирани са нови осветителни тела. В благоустрояването на района съдействие оказа и фирма „Гранит Импекс”.
В зоната за отдих бе извършено и озеленяване. Засадени са 22 брези, като 12 от тях са осигурени с лични средства от съмишленици. Цветният кът допълват декоративни туи и здравец. Цялото пространство ще продължи да се поддържа от неговите създатели.
Това не е първата инициатива на ямболския бизнесмен в партньорство с община Ямбол. Миналата година, по време на традиционното общоградско почистване, заедно със съмишленици Петър Панков засади 200 рози в централните паркови площи, източно от Безистена.
Кметът на община Ямбол Георги Славов изказва личната си благодарност за проявената гражданска активност и съпричастност към облика на нашия град. По думите му, това е пример как с желание и инициативност всеки може да спомогне да живеем в по-уютна среда, от която да се ползват всички.

Last modified on Петък, 07 Юни 2013 04:38
Read 2594 times
Rate this item
(2 votes)
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo