Вчера"червен код". Днес първа копка! С каски ли ще се ходи до общината?:) Featured

Понеделник, 27 Октомври 2014 04:52

Днес официално ще е първата копка по Проекта за обновяване и модернизиране на централната градска част на Ямбол. От 11 часа щели да я направят ще направят кметът на община Ямбол Георги Славов и представители на строителното дружество „Консорциум Ямбол център”, в което влизат ямболските фирми „Суперстройинженеринг” и „Инком ПВ”. Това научаваме от официално съобщение ПР-те на общината Ямбол.

Научаваме още и че Пълната промяна в облика на градския център се реализира по проект „Осигуряване на устойчиво и интегрирано развитие чрез обновяване и модернизиране на градската среда в община Ямбол”, защитен по ОП „Регионално развитие”

Както и че от  утре ограда ще затвори достъпа до ЦГЧ, защото на практика тя става строителен обект и това е необходимо за дейностите и безопасността на гражданите. Цитираме:
"Предвид факта, че считано от 27 октомври, централната част на града ще представлява строителен обект, ще бъде поставена временна ограда с цел осигуряване безопасността и здравето на гражданите на Ямбол."

на сайта на общината има публикувана схема на ограждането и преминаването

http://www.yambol.bg/uploads/news/files/shema_CGCH.pdf

Подходите са в сиво...

(което ПР-Кръстева не е указала изрично, че питахме архитекти. Дали е отваряла и разбрала схемата? Ще има ли указателни табели и знаци на видни места из града? Надяваме се. Е, поне дотук разбрахме, че каски няма да ни раздават. И да се молим за хубаво време. Нека! Да стане и хубаво да стане!НО ПАК НА ТЪМНО (И ТЪЖНО)

Нито в съобщението, нито в "Профила на купувача" на сайта на община Ямбол.(както са изискванията от 1 октомври) не е публикуван сключеният  договор между възложителя (общината) и изпълнителя. Не пише на каква стойност е заложена реконструкцията, няма ги сроковете.

От Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти който знае къде да търси, може да научи, че Проектът е на стойност 4 974 674 лв., а крайният му срок е 20 май 2015 г.
Но от ПР-ките на Ямбол, а най вече от Договора с дружеството изпълнител бихме, ние обикновените данъкоплатци, да научим действително ли такива са заложените договорени  параметри...

 

Last modified on Понеделник, 27 Октомври 2014 19:31
Read 3587 times
Rate this item
(10 votes)
Tagged under
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo