Дърветата внезапно заболели от рак...И се оказали опасни...За работниците ли?/ А досега?/ Featured

Вторник, 13 Март 2018 14:35Премахнати са опасни дървета по централната пешеходна улица в Ямбол, съобщават от пресцентъра на община Ямбол

 

Във връзка с извършването на строително-ремонтните дейности по обновяване на втората част от централната пешеходна улица в Ямбол „Георги Раковски“ днес бяха  премахнати пет дървета от вида чинар. Причината за тяхното отстраняване е наличието на процеси на гниене в ствола и кореновата система, както и ракови образувания по стъблото. Предприетите мерки са с цел предотвратяване на риска от евентуално падане и инциденти с преминаващи в близост хора.

В районите, където са премахнати опасните и болни дървета, ще бъдат засадени нови дървесни и декоративни видове, както е предвидено по проекта за обновяване на тази част от ул. „Г. Раковски“.

Строително-ремонтните дейности по модернизирането на централната ямболска улица са в изпълнение на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Бел. Яс - добре, макар, че трябваше да започне ремонта ли, че след 11 години на власт, да открие някой, който му се плаща за това , че дърветата са опасни?  Досега де бяхте, бе? На разбрахме.
А, да новозасадените, закупени с парите на ямболци, дано не забравят да ги и поливат, и изсъхнаха...Защото, май така стана със засадените елхички по Боровец и  повсеместно в Ямбол. /Освен в парка, разбира се.../

 

 

 

Last modified on Сряда, 14 Март 2018 12:24
Read 3669 times
Rate this item
(0 votes)
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo