×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42

/Препоръчано от Стойчо Стойчев/ Христо Карастоянов по БНР

Събота, 27 Януари 2018 04:22

Никой не търси разум в онова, което така или иначе съществува край нас. Един министър на Бойко Борисов в края на миналата година пусна в общественото пространство думичката "трети пол". От там започна тази страхотна олелия около конвенцията, в която в крайна сметка вероятно става въпрос за социалното положение на жената в обществото. Изведнъж се появиха някакви страшни цифри. Милиони жени в България били пребивани. Това означава, че всички жени в България са пребивани. Не знам колко жени били убити и прочие. Започва веднага да действа "фейк машинката" и айде, готово. Как е възможно църквата да се намесва в един чисто граждански спор? Да, църквата би трябвало да каже своята дума, но да анатемосва всички онези, които щели да подпишат – какво е това? Така или иначе неговите думи прозвучаха, колкото и да се разграничава Синодът от това момче. Всичко е каша и всичко върви към хващане за гушата, ама не за тоягата да се хванем, а за гушата, посочи още писателят.

По повод на представения отчет от президента за изминалата една година от мандата му и думите на вицепрезидента Илияна Йотова, Карастоянов коментира: Потресе ме вицепрезидентката Йотова. Тя говори в името на народа. Това вече е едно клише, което, за съжаление, дълбоко в главите ни е запечатано с недобри спомени. Що се отнася до атрофирането на демокрацията, на парламентаризма – вероятно президентът е прав.

Писателят коментира и част от дебатите по вота на недоверие към правителството:Отново се появи думата "казарма" и тя, според мен, е много на място. Ето, например, гласуването по вота. Това си е чисто казармено гласуване. Един "въздържал се" да имаше... Как е възможно всичко да се приема под строй? Ето, казармата е готова. Така че е правилно да говори Каракачанов за казарма.


Last modified on Понеделник, 05 Февруари 2018 04:18
Read 305 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo