ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ПЕТЪР КЪНЕВ ДО НАГРАДАТА „ЯКОВ КРАЙКОВ”

Сряда, 08 Ноември 2017 15:52


МИНАВА И ПРЕЗ СТРАНДЖА
В Деня на народните будители бургаският народен представител инж. Петър Кънев и писателката Силвия Томова станаха първите носители на националните награди „Яков Крайков” за принос към българската духовност.
Авторката на романа „Печатарят“ - за великолепния роман, посветен на Яков Крайков, а Петър Кънев - за дългия си път на будител в областта на издаването и духовното развитие. Наградите бяха връчени от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Церемонията се състоя в Университета по библиотекознание  и информационни технологии в София.
Програмно-координационният център за научни изследвания - ЕКОПАН поздравява Петър Кънев с националната награда, която носи името на първия български печатар и е учредена от Съюза на печатарската индустрия в България и Университета по библиотекознание и информационни технологии.
Като изразяваме задоволството и радостта си от националното признание, припомняме с признателност, че на Петър Кънев дължим издаването на поредицата „Странджанско-Сакарски сборник”, днес реферирана в много световни библиотеки като авторитетно издание за Странджа планина.
ДОСТОЙНО Е

информация Стойчо Стойчев
снимка Денислав Стойчев

Read 455 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo