Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home теми СМЕТ 2016 Парадоксът - такса смет! /тема/


Парадоксът - такса смет! /тема/

Оценете тази статия
(8 гласа)
  • Прочетете 2906 пъти

В Ямбол  такса смет  първо е приета незаконно и второ -  размерът й е изкуствено и нарочно, а  вече оказва се и


В Ямбол  такса смет  първо е приета незаконно и второ -  размерът й е изкуствено и нарочно, а  вече оказва се и незаконно завишен.

Преди  дни Правителството им в оставка внезапно /за непосветените/ намали  размерът на отчисленията за обезвреждане на отпадъци  на регионални и общински депа.
Парадоксът, за нормално мислещите хора е,  че същото им Правителство в оставка даде срок за определяне на размера на таксата -  31 декември  2016 г. И същото това правителство в оставка 3 седмици по-късно  прие изменение на параметрите, формиращи размера й.

И сега, оказва се, на практика, че  във всички общини размерите на такса смет са определени при по- висок размер на отчисленията за депониране на отпадъци.
В Ямбол например е определен  разход от 761 400 лв ,  при размер на отчислението 47 лв/т.
След  намалението  на размера на отчислението на 40 лв/т, изчисленият разход се намаля на 648 000 лв.

Оказва се, че общината ще събере   със 113 400 лв повече от гражданите и срещу тези пари няма да направи разходи, а законът не разрешава през годината да се променя  размера на такса смет.
Бъркат по- дълбоко в джоба на гражданите, защото не си правят труда онези, в Правителството, да се координират! А може би от некадърност правят сериозни грешки, но  всичко е за наша сметка!

И да не ни говорят, че много мислят за  гражданите! Демагози в оставка.

инж. Мариета Сивкова
общински съветник в Общински съвет Ямбол

ПП

В петък / 20.01.2017 г./ в ДВ бр.7 бе публикувано изменение в Наредба №7 от 2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци. Намалението е от 47 лв./т на 40 лв./т. Изпращам Ви коментар за ситуацията в Ямбол.

Бел. Яс - небходимото завишаване на отчисленията, беше един от основните аргументи  на кмета на Ямбол за драстичното увеличение на размера на таксата за граждани и фирми...
Допускаме,  че нищо чудно гербкметовете им предварително да са знаели, че завишение всъщност няма да има, но че Решението за това ще излезе по-късно, за да го използват като аргумент за повишаване на таксите...
От тези усвоители всичко може да се очаква.

Последно променена наПонеделник, 23 Януари 2017 17:26
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.