Нед11192017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home теми Проект ЦГЧ "Комай, ни лъжат тия синковци." Защо е спряна ЦГЧ???


"Комай, ни лъжат тия синковци." Защо е спряна ЦГЧ??? Избрана

Оценете тази статия
(10 гласа)
  • Прочетете 36358 пъти

Съвсем се опетляркаха ПР-те на община Ямбол, за да обясняват защо е спряна работата по ЦГЧ на Ямбол. Че не една, ми две причини даже:


Съвсем се опетляркаха ПР-те на община Ямбол, за да обясняват защо е спряна работата по ЦГЧ на Ямбол. Че не една, ми две причини даже..

Нулево - базисно: И  сутрнта в поделеник , из работната площадка в западната й част, имаше работници, които нещо вършеха.

ПЪРВАТА ПРИЧИНА: : срам и позор за директора на Историческия музей археологът, общински съветник от ПП ГЕРБ Стефан Бакърджиев (който дори не е калинка) е да се помисли само, камо ли да се публикува такова официално обяснение като обективна причина:

"Намерените в района на обекта стари останки от кости, наподобяващи човешки, както и късове от домашни глинени съдове с неизвестен (бел. Яс - ИЗВЪНЗЕМЕН?) произход.
Община Ямбол вече е задвижила задължителната процедура по Закона за културното наследство, изискуема в такива случаи и се очаква становище от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” към Министерство на културата."

Вече му се подсмихват колеги, ама ЯКОООООООООО...


Специално за намерените "стари останки от кости", което беше популяризирано от т.нар. национални медии в Ямбол, преди десетина дни, стана ясно, че историците ТУК не могат да кажат какво е това - гроб ли некропол ли, три гроба ли, мюсюлмански ли, християнски ли,...хилещ се череп на входа на музея ли, изпълзяли кости от близката Братска могила ли що ли?

. Че е сигнализиран Института се писа.. НО РАБОТИТЕ НЯМА ДА СЕ СПИРАТ КАТО ЦЯЛО. и НЕ СЕ СПРЯХА. 

Така че, ПР-ките лъжат. Нормално не са разбрали нищо, Или ги лъжат. А те толкова могат - тричките...

Или директорът на Музея не е сигнализирал навреме, комуто трябва да се СПРАТ РАБОТИТЕ по ЦГЧ
Или е сигнализирал, но работите не са спрени. И вместо да се просне пред багерите, е трябвало да сигнализира на друго място. И съответните органи от другото място,, да спрат втурналите се към наподобяващите човешки кости вдъхновени строители, хей!.Хей, ама ней :)

Или пък  сега, тоест когато му е дошло времето, решават да намерят причина да спрат. А видно от снимките то бетон вече си има...В източната част на проекта...


Колкото до другото обяснение за ПРИЧИНАТА ЗА СПИРАНЕТО, че е
"необходимо да се проведе изпитване на земномеханичните показатели на земното легло и издаване на протокол от независима лицензирана лаборатория.", коментарите на експерти  бяха следните...

Който иска да намери причина за спиране на строителството, избира измежду описаните в съответната Наредба.

Тук най- правдоподобно им е звучала причината- неблагоприятни геоложки условия.

Само че, от писанията на ПР-рКите става ясно, че има констатирани преовлажнени зони, което явно е следствие от  поредицата дъждовни периоди.

Не е причина геологията, а причина са дъждовете. Но спиране поради лоши атмосферни условия няма да мине в министерството и го "завъртат" с геологията.Търсят - измислят! От две дерета мътна вода мъкнат...

Едното "археоложко" , другото  "геоложко"

Пък дали няма да има "финансова корекция" за неправомерно удължен срок на обекта- ще видим!!!Второ по-малко влажно ли беше преди седмица, когато се е бетонирала източната част на проекта. И означава ли, липсата на съответен доклад за нея, че тя може да е компрометирана?

Пак неопитно лъжат. И защо? Всички ямболлии стискаме палци работата да бъде изпълнена разумно, качествено, в срок и  без излишни допълнителни средства...

 Да припомняме ли за Безистена - "ами, като почна работата, оказа се, че проектът няма общо с действителността..."

Жалко, ако е така.
Ама само това да е.
.А, не е....

Последно променена наПетък, 03 Април 2015 09:40
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2