Пон10232017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home теми Делата на кмета Нещата със заключваните Ямболски паркове се затягат съдебноносно


Нещата със заключваните Ямболски паркове се затягат съдебноносно Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)

След като Бургаският апелативен съд отмени  решението на ЯОС, одобрил заключването на Градския парк. Днес в Административния съд пред самия председател Диана Петкова вървяха


След като Бургаският апелативен съд отмени  решението на ЯОС, одобрил заключването на Градския парк. Днес в Административния съд пред самия председател Диана Петкова вървяха
пледоарите по приетото от Общинския съвет решение в Наредба да не се допускат в тъмните часове на денонощието на Боровец и Градския парк нито граждани, нито наемателите и собствениците на сгради (и заведения).

Аргументът на защитата на ОбС беше, че Законът изисква опазването на общинската собственост, че така общината полага грижи на добър стопанин по защита на обновените с европейски пари тези територии, както се изисква от ЕС. Че навсякъде в Европа парковете се заключват....Че така се пресичат  вандалски действия през нощта.., че в тази част на денонощието парковете се почиствали.
Представителят на прокуратурата я подкрепи.  тезата им че в  Наредбата всичко е наред.

Според адвокатите на ищците тази част от Наредбата за опазване на зелените територии е процесуално административно недопустима. Връчиха на уважаемата г-жа Петкова, решението на БАС по въпроса .отменящ загключването за заграждането (вж. по-горе). и тя ще има възможност да се запознае с мотивите на бургаските си колеги.

Според юристите на ищците е недопустимо да се нарушават правата на законни собственици (ресторант Златен рог), на наемателите на заведенията, на гражданите, които решат да ги посетят.

(Бел. Яс -да не забравяме на Боровец има и ресторант и нощен бар, и хотел, земетръсната станция, ретраслационна кула....


Единият от адвокатите на жалбоподателите, бивш член на Законодателната комисия в НС каза, че с ограждането и заключването, всъщност се улесняват  намеренията за престъпна дейност там, защото, н(те и така или иначе, ще проникнат. Необезпокоявани. По тази логика - да се опази общинската собственост каза той, може да се забрани вечер движението по улиците, например.


Бел. Яс . впрочем големият пожар на Боровец беше през деня.
Сега го залесяват и най-добре да преправят на наредбата  пак - въобще да се забрани, въобще ходенето и живеенето там, за да не стават зян териториите за  отдих.. (тук малко пресолено).

Друг бивш депутат в залата нямаше. Съдът ще се произнесе на 25 април


Последно променена наНеделя, 27 Април 2014 11:40
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2