Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home теми Делата на кмета Безумно управление в Ямбол...2


Безумно управление в Ямбол...2

Оценете тази статия
(11 гласа)

С решение Ямболски административен съд  ОБЯВЯВА НИЩОЖНОСТ  на Решение на Общински съвет-Ямбол, с което е


С решение Ямболски административен съд  ОБЯВЯВА НИЩОЖНОСТ  на Решение на Общински съвет-Ямбол, с което е приета Наредба за реда и условията, свързани с прокопаване на благоустроени общински терени и зелени площи, при извършване на строителни и монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията на община Ямбол.

Предложената Наредба от кмета Славов  не бе приета от съответната водеща Постоянна комисия на Съвета  но независимо от това, той я внесе за разглеждане на сесия.  Далите дума на кмета Славов  негови общински съветници гласуваха „за”.   Областният управител я върна. Не взеха и неговото мнение предвид и да прегласуват  с необходимите поправки  Наредба..Последва обжалване и Съдът реши, че е НЕЗАКОННА

На сесията тогава изложих доводи в тази посока, поисках отлагане на приемането й, за да се прецизират нещата, но кой иска мнение, след като кмета е решил да наложи драстични такси на фирмите, за да пълни незаконно бюджета с приходи! 

Въобще не бе разгледано дори и официалното становище на Камарата на строителите в Ямбол, която е компетентната браншова структура в тази сфера.
И ОЩЕ нямаше и необходимото мнозинство за приемането й, ,нямаше и, както и Съдът посочва задължителното поименно гласуване...
 
Това е само пореден пример за безумните неща, които некомпетентната администрация на Славов иска да ни наложи. Трябва ли всеки път да „влизаме” в съда, за да се доказва тази некомпетентност.  Ами по колко проекта с европейски средства се обучава тази администрация, за да е компетентна и колко още ще европейски средства ще „троши” за да престане да тормози гражданите с безумствата си!?! И с искането на още и още наши пари, за оправяне на пропуските в работата им?

Някои, в  Общинския съвет се опитваме да сме полезни на обществото, неа  гражданите ни питат какво правим там. .Опитваме се да сме полезни на кмета, на администрацията му, в името на Ямбол  Но как да си полезен като насреща няма чуваемост и на инат се налагат решения.
Сега - нека Славов и съветниците му и присъдружниците им поемат отговорността си...

инж.Мариета Сивкова
Общински съветник в Общински съвет Ямбол

решението на АС

http://www.yambolnews.net/index.php/novini/sad-prokuratura/item/12426

Последно променена наСъбота, 03 Януари 2015 18:25
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2