Обходен път Ямбол Юг ли? Лъжи, лъжи, лъжи!!!...

Събота, 22 Април 2017 04:04


Мариета Сивкова
На мое питане Служебното правителство даде отговор, от който става ясно, че строителството на Обходен път на Ямбол- юг няма да се случи скоро.

През м. март 2017 г. отправих питане към АПИ относно изграждане на Обходен път на Ямбол- юг. От полученият отговор става ясно, че за обектът има единствено одобрен Подробен устройствен план. Няма отчуждителен акт , не е актуализиран техническият проект за обекта и не се предвиждат средства за това през 2017 г. Няма да има и средства за строителство. Става ясно, че Обходен път на Ямбол- юг е бил част от проект „ Транзитни пътища V“, който е бил финансиран с държавно гарантиран заем от Европейската инвестиционна банка и е приключил в края на 2016 г. , но парите не са стигнали за ямболския Обходен път –юг.

Правителството на ГЕРБ не е работило за изграждането на пътя. Не са настоявали за това нито областен управител от ГЕРБ, нито кмет от ГЕРБ, нито директор на ОПУ от ГЕРБ. Иначе щеше да има някакъв резултат. Напротив, бяхме лъгани през годините – и гражданите и бизнеса, че нещо се прави. Ако някой истински се беше застъпил, ако беше лобирал и настоявал - кмет, депутат, областен управител, може би нещо щеше да се случи. Липсата на авторитет и желание за работа водят до този резултат. Лъжи и пак лъжи.

Обходен път на Ямбол – юг би решил голям проблем на града ни.

Нови депутати, нов парламент, ново правителство – задачата е стара и очаква решение!

Препращам Ви отговорът до мен от АПИ.Инж. Мариета Сивкова

Общински съветник в

Общински съвет Ямбол

Last modified on Вторник, 25 Април 2017 13:04
Read 1240 times
Rate this item
(1 Vote)
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo