Нед12172017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Политика Данъчната сурова сурвачка пристигна, Андрешко, Нищо не зависи от тебе, прОсти селяко


Данъчната сурова сурвачка пристигна, Андрешко, Нищо не зависи от тебе, прОсти селяко

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 521 пъти


300  вече си им платили... Сами. Не кат  Станоя да одат да го търсят специалн да му секвистират всичко...
От началото на 2017 година в салона за обслужване на клиенти в НАП-Ямбол са приети над 300 граждани за изяснаване на здравно-осигурителен статус и погасяване на здравни вноски. От тази година поради увеличаване на осигурителния праг се променя и размера на здравната вноска на 18.40 лева месечно, вместо досегашните 16.80. Приети са вече над 250 осигурителни декларации, като най- много са формулярите, подадени за възникнали задължения при безработни лица. Над 50 са и подадените годишни данъчни декларации, за облагане на доходите от 2016 година. Издадени са 12 удостоверения за Персонален идентификационен код-ПИК. Припомням, че с ПИК може да подавате годишни данъчни декларации , както и декларации за самоосигуряващи се лица. Първата годишна подоходна декларация за физически лица, бе подадена от семейство, ползващо облекчения за дете с увреждания с 425 лева данък за възстановяване.
От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Над 40 хиляди бургазлии вече притежават и се ползват от възможностите на персоналния код на Агенцията.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.
Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2016 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 г., като ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Последно променена наВторник, 10 Януари 2017 12:54
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2