От вестника на Ямболлията Сашо Дончев: СЕГА

Вторник, 03 Януари 2017 07:55


Но в края на краищата - блажени са простите, а най-блажена е свинята в кочината.
Честита Нова година.

 

Светът се е преситил и развратил, държавите и хората я карат като една Ким Кардашиян - в световния информационен обмен се завъртя новината, че Кардашиян се наситила на съпруга си и щяла да го сменя. Мъжът й е известен негър, с него имаха домашно порно, което се разтече по целия свят и г-жа Кардашиян беше в културен шок, че видеото й се разпространява БЕЗПЛАТНО. Не за това, че се разпространява, а че хората могат да го гледат, без да го купуват - ето това е скандалното.

Съединените щати - по същия начин. Наситиха се на негъра, взеха си блондин. Америка се венча за екстремно рус, арогантен и романтичен циник.

България има сериозна връзка с Бойко Борисов, но и той не съумява да налага изцяло и еднолично волята си; и той не е пълновластен стопанин в държавата си. Преди 5 години беше друго - реши да назначи за президент рододендрон - нацията прие това без възражения. Борисов обаче надцени влиянието си и реши, че сега може да назначи на същата позиция Ромба на Меркел*. Нацията този път възрази и избра някакъв от дружеството на анонимните парашутисти - само и само да не е Ромба на Меркел, ако сте съгласни с това сравнение. (Ако не сте съгласни, измислете си по-добро.)

Това обаче не променя масовата нагласа, че ако в държавата възникне казус, той трябва да се разреши от Бойко Борисов.

По Нова година стотици човекоавтомобили заседнаха в преспите на магистрала "Тракия" и ни напред, ни назад. Хората започнаха да пишат по стената на Бойко Борисов във "Фейсбук", а той се свързал с много от тях и ги уверил, че всичко е наред - нека да имат търпение, метеорологичните условия били необичайни (сняг през зимата!), А ТОЙ БИЛ РАЗПОРЕДИЛ ДА ОТИДЕ СНЕГОРИН. Разпоредил! Като че ли снегоринът тръгва само с постановление на Министерския съвет или указ на премиера.

После някакъв лъчезарен сайт писа, че с този акт Бойко Борисов изумил България и света. Но и сериозният "24 часа" написа следното: "...По-късно става ясно, че той (Борисов) се е свързал с тях (бедстващите) по телефона и е наредил да им се окаже помощ в снежното бедствие." Защо ни уведомяват, че премиерът е наредил да се помогне на тези, на които трябва да им се помогне така или иначе?

Създава се впечатление, както и за Хитрино, че премиерът носи на гръб закъсали, дърпа цистерни със зъби, прави пъртини по Тракия с голи ръце - като през цялото време не спира да дава разпореждания, които облекчават живота на обикновения човек и показват недвусмислено, че в гърдите на министър-председателя бие едно голямо народно сърце. В действителност той стои начело на институции, които не трябва да допускат да се отгърмява по невнимание половин село и да се затрупа от сняг половин магистрала. Ако е вярно, че в такива критични ситуации рейтингът на премиера се вдига, защото влиза в силна роля - ами наистина има много прости хора.

Но в края на краищата - блажени са простите, а най-блажена е свинята в кочината.

Честита Нова година.

________

* Ромб на Меркел - характерен знак с палците и показалците във форма на ромб. С голям ищах го употребяват Меркел, Папата, Цецка, Цецо, Кристалина, Боршош и други естети.


за коментари тук:
    http://www.segabg.com/article.php?id=836415

Read 724 times
Rate this item
(1 Vote)
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo