Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Политика "...Как може секретност и непрозрачност, когато е за тровене на града?"


"...Как може секретност и непрозрачност, когато е за тровене на града?" Избрана

Оценете тази статия
(6 гласа)
  • Прочетете 6821 пъти

Адресирано Становище

от Александър Любомиров Петров – член на КИИП, проектант с ППП по част Конструктивна
гр. Ямбол, ул. „Николай Петрини” №37, GSM:0887458819

ОТНОСНО: РЕГИОНАЛНО СМЕТИЩЕ ГР.ЯМБОЛ

Поради секретността на информацията за инвестиционните проекти по еврофондовете, случайно научих, че се работи по разкриването на канал под старото незаконно Ямболско сметище.
Уведомих госпожа Паспалджиева, че в бетонов канал под незаконното сметище е абсурдно да се зауства инфилтрата от новото Ямболско регионално сметище с продължителност на експлоатация над сто години. Как това е допуснато без обследване на съоръжението при негодност (незаконно, липса на проекти, строително разрешение, въвеждане в експлоатация и др.) на съществуващия канал и очаквах разум.
Без установяването на предназначението на това съоръжение, как и кой го е проектирал и какво е състоянието му и каква  и как ще бъде ролята му при рекултивацията  и консервирането на незаконното сметище (чл.169 от ЗУТ) просто няма как да мине, защото незаконно съоръжение, което не може да опази околната среда не може да има търпимост. Що за засекретяване на проектите? Как може Ямболци да нямат право да знаят кой и защо иска да ги трови и то с техните пари.
Метаморфозите през разширяване на съществуващото незаконно – ново сметище до рекултивация – надстрояване на незаконно сметище и търпимост без обследване на инженерното съоръжение са за изучаване като далавера и келепир.
Що за гениалност е Славов? Кметовете на Сливен, „Тунджа”, Стралджа, Нова Загора се радват, че са се отървали от боклука, нашият се радва и се натиска да набута града и с кредитите, и с боклука.
Щом пазителите на законите брутално ги нарушават, щом се харчат парите на гражданите секретно и непрозрачно, какво да чака народът? Как може секретност и непрозрачност, когато е за тровене на града.
Стъписването е тотално. Безотговорни, поръчкови, вероятно добре нахранени проектанти, без обследване и доказване безусловната гаранция за следващите сто години, приемат тровене на местното население като „те да се спасяват ако могат”. Държавните служители – лакеи (нали са на яслата) си траят. Областната администрация възторжено издава строителното разрешение. Параноя в тоталитарната среда на безконтролна партийна власт. Триумфа на волята има винаги край. Само не знаем колко ще платят за нея Ямболци?  Посредствеността на „екипа” на Славов, парализирането на институциите от волята нанасят щети, често непоправими.
Воля с посредственост. Диктатурата на посредствеността е стъписваща и е позната.
Стига унищожителна воля. Спрете незаконното регионално сметище.
Става дума за собствените пари на гражданите. Не може те да са в ръцете на диктатор.
Преместете проклетото сметище от града. Тук живеят 70000 човека!

Адресати са:
До Министерство на околната среда и водите
До Министерство на регионалното развитие и благоустройството
До Областния управител на област Ямбол
До Общинския съвет гр.Ямбол
До Кмета на гр.Ямбол
До Общинския съвет гр.Сливен
До Кмета на гр.Сливен
До Общинския съвет гр.Нова Загора
До Кмета на гр.Нова Загора
До Общинския съвет община „Тунджа”
До Кмета на община „Тунджа”
До Общинския съвет гр.Стралджа
До Кмета на гр.Стралджа

Александър Петров
18.06.2015 г.

Последно променена наВторник, 23 Юни 2015 08:32
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2