Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Политика Депутати Ямболски депутат се отказа от имунитета си


Ямболски депутат се отказа от имунитета си Избрана

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 1750 пъти

Преди малко подписах разрешение за сваляне на имунитета си. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Илия Илиев пред журналисти във връзка с искания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус“.

Той заяви, че не се притеснява от това, но не е приятно за семейството му. „Самото медийно популяризиране на този въпрос дава едно притеснение в личен план на семейството ми най-вече. В крайна сметка всеки човек нещо трябва да работи и да си храни семейството си. Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутатът съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално“, обясни той.

На въпрос дали обмисля да напусне парламента, той посочи, че ще го направи. „Както виждате много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било“, коментира Илия Илиев. „Нека прокуратурата и съдът да си свършат работата. Най-вече съдът, защото прокуратурата сама не може да реши кой е виновен и кой не“, обясни Илия Илиев.

Той посочи, че се чувства обиден. „Изведнъж, когато станах депутат се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години. Миналия път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава?“, заяви Илия Илиев. „Ако съм виновен ще си изтърпя наказанието, ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета “, заяви Илиев. По думите му, е интересен въпросът защо това се случва след като е станал депутат. „Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил нямаше да съм тук“, заяви Илия Илиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2