Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Политика Депутати Вотът на недоверие не мина. Имаше ли смисъл?


Вотът на недоверие не мина. Имаше ли смисъл? Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 1373 пъти

Атанас Мерджанов, депутат от 31 МИР, говорител на НС на БСП пред една телевизия:
 Разбира се, че имаше смисъл. Самият факт, че той беше подкрепен от три парламентари групи, без изключение освен това се включиха независими народни представители, депутати от БДЦ, сам по себе си показва, че има критична степен на доверие към това ръководство. Фактът,че представители на мнозинството критикуваха и отправиха гневни забележки къмдейността наминистъра, също показаха, че този вот има смисъл.

Но този вот има смисъл и заради друго.В крайна сметка политиката, която ГЕРБ води в областта на здравеопазването не е нсочена към улесняване надостъпа към него на българските граждани. Тоест ние практически сме в една противоконституционна ситуация, в която затрудняваме, както пациентите, така и лекарите, а особено това е тежко за болниците, за здравното обслужване в отдалечените райони на страната.
- Спеше ли досега опозицията?
- Не знам дали сега се е събудила, след като министър Москов беше толкова изнервен и гневен, чак използваше речник чужд на нормалния политически език. Всички видяха какви нервни изблици съпътстваха всяка една дискусия. Самите представители на правителството бяха изнервени от неговото поведение. Нека те сами да си преценят дали този министър може да се справя с такъв изключително важен сектор.
Очевидно здравеопазването е ахилесовата пета вполитиката на ГЕРБ. Спомняме си как при  предното правителство бяха сменени четири министъра на здрвеопазването.
Повече от ясно е, че и този министър не се справя така, както би трябвало.
Ние бяхме предложили няколко теми за вота. Ще продължим да работим, но всичко това става със съгласе с представители наостаналите парламентарни рупи, тъй като за искане натакъв вот са необходими подписите на 48 народни представители.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2