Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ Съд/ Прокуратура Такова животно няма,


Такова животно няма,

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 554 пъти


казал французин, като видял за пръв път зебра . Тук става дума за човек.

Задържан ареста /наричат го ПЗТ/на Транзитния център в Елхово мигрант протестира
срещу задържането си там. Нещата стигат до Съда. Съдът прави проверка и установява, че такъв задържан няма. Няма с неговите инициали Х.А. Въобще няма. Имало двама Х.А, обаче...
Само факти от съдебното дело:

 Х.А. от Афганистан, роден на *** г. се твърди, че по отношение на него са извършени действия, изразяващи се в ограничаване на свободата и задържането му в помещение от затворен тип към Държавна агенция за бежанците при МС с адрес Помещение от затворен тип (ПЗТ)–гр.Елхово към Транзитен център * на ДАБ при МС, без да е издаден или да му е връчен акт за това, като се претендира да се разпореди преустановяването на тези действия.

По делото е постъпила Справка вх.№ 2317/16.12.2016 г. изготвена от инспектор при РУ-Елхово, в която е отразено че при извършената в Помещение от затворен тип-гр.Елхово към Транзитен център-* проверка не са установени данни за наличието на лице от Афганистан с име Х.А. роден на *** г., като по сведение на служител в ПЗТ-гр.Елхово документите за настанените в помещението лица, заповеди за прилагане на ПАМ, уведомление до дирекция „Социално подпомагане“ и други се съхраняват в Транзитен център-*.

ОСВЕН ТОВА:

ДАБ при МС уведомява съда, че в електронната база данни на ДАБ не е открит чужденец с предоставените данни Х.А. от Афганистан, роден на *** г., като за регистрираните със сходни данни чужденци Х. А., роден на *** г., гражданин на Афганистан и Х.Б. А., роден на *** г., гражданин на Афганистан не са издавани актове за настаняване в помещение от затворен тип. Освен това е посочено, че с решение № ДС 4966/15.01.2016 г. производството на първия чужденец е прекратено, докато втория е настанен в РПЦ-Харманли, напуснал е адреса и е в неизвестност от 15.11.2016 г.

Следват изводите, определили Решението на Съда

Изложеното в искането твърдение не се установява от събраните по делото данни, т.к. от една страна при проверка в ПЗТ–гр.Елхово се констатира, че там не се намира такова лице. Същевременно видно от отговора на ДАБ при МС в тяхната база данни не е открито лице с посочените данни, като визираните други лица са с различна идентификация и също не са настанени в помещения от затворен тип.

Ето защо и поради липсата на първата от изискуемите предпоставки-да е налице действие извършвано по отношение на Х.А. от Афганистан, роден на *** г. и изразяващо се в ограничаване на свободата и задържането му в помещение от затворен тип с адрес Помещение от затворен тип-гр.Елхово към Транзитен център * на ДАБ при МС, искането му е неоснователно и следва да бъде отхвърлено.

Бел. Яс - трима ли са един и същи ли е, този друг, нерегистриран Х.А. ли е? Съществува ли въобще такъв Х.А?
За адвоката, както му се е представил, той е Х.А.
За шефа на Центъра в Елхово - не е Х.А.
Към един /друг ли?/ Х.А. няма приложена такава мярка.
Един Х.А. пък е в неизвестност.

Ами, ако става дума за бюрократщина и или за вкарване без писмено Законно Разпореждане в ареста /Помещение от затворен тип, както го наричат/ в Транзитния  център Елхово и човекът просто си търси правата?

С това съдът не се занимава.

Вероятно става дума за липса на документи.
Но, ако нямат документи, как тогава ги "регистрират" чужденците. И кой и на какво основание допускаше и допуска да влизат в България?
И може ли това да става, без санкция от най-високото място?

Апропо да повторим - единият Х.А. е в неизвестност. Какво ли прави? Да не търси чака да замръзне Дунава или си търси камион, да си има?

източник http://adms-yambol.org/files/spravki/0061ec16/284c2116.htm

Последно променена наНеделя, 25 Декември 2016 21:46
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2