Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ Съд/ Прокуратура Турският гражданин остава в бълг. арест, реши съдът


Турският гражданин остава в бълг. арест, реши съдът

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 448 пъти

     
Оставиха в ареста турски гражданин, обвинен в причиняване по непредпазливост на смърт на момче и телесна повреда на жена, след катастрофа
       Турският гражданин Неджати Фъстъкекен остава в ареста, определи Бургаският апелативен съд. Фъстъкекен е обвинен за това, че на 03.12.2016г., около 11.15 ч., в района край гр. Ямбол, при управление на влекач с полу-ремарке със скорост на движение 80 км. в час, при ограничена такава от 50 км. в час, нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие с лек автомобил и причинил по непредпазливост смъртта на 13-годишно момче и средна телесна повреда на жена( управлявала лекия автомобил) – престъпление по чл.343, ал4, вр. ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.
        Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Фъстъкекен е извършил престъплението, за което е обвинен. Турският гражданин няма постоянен адрес на територията на Република България и съществува реална опасност да се укрие, което според представителя на държавното обвинение също е основателна предпоставка обвиняемия Фъстъкекен да бъде задържан.
        Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
       Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2