Нед11192017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ Съд/ Прокуратура Ямболски прокурор и следовател отдадени на хазарта, че и в работно време


Ямболски прокурор и следовател отдадени на хазарта, че и в работно време Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 1814 пътиДнес, 08.12.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе предложение до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу прокурор в Районна прокуратура гр. Ямбол и следовател в Следствения отдел при Окръжна прокуратура – Ямбол за дисциплинарни нарушения и нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт.

Предложението се основава на резултати от извършена проверка от прокурори от отдел „Инспекторат“ във ВКП, образувана по сигнал на директора на ОД на МВР – Ямбол и касае действията на прокурора и следователя, установени в рамките на провеждащо се разследване за кражба.

В хода на разследването по досъдебно производство за кражба, като веществени доказателства са били приобщени два броя оптични носители, съдържащи записи от вътрешните камери, монтирани в игрална зала „Тангра“ в гр. Ямбол. При прегледа на видеофайловете не е установена относимост към разследваното престъпление. Оказало се обаче, че на тези записи фигурират прокурорът и следователят, които в работно време играят на машини за хазартни игри.

В хода на извършената от прокурори от Върховна касационна прокуратура проверка е установено, че в период от около една година двамата магистрати многократно са посещавали и играли на инсталираните съоръжения за хазартни игри, основно във време, когато е следвало да изпълняват служебните си задължения.

Системното неспазване на задълженията, свързани с установеното работно време представлява дисциплинарно нарушение.

Наред с това, посещението на игрална зала за хазарт в работно време, е преценено като нарушение на стандартите, регламентирани в Кодекса за етично поведение на българските магистрати, което сериозно е накърнило престижа на съдебната власт.

бел. Яс
ИзточнИкът е официален.
АМА Я ДА СИ ГО НАПИШЕМ И НИЕ ЧЕ ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО С ВЛЯЗЛАВ СИЛА ПРИСЪДА

 

Последно променена наЧетвъртък, 15 Декември 2016 21:52
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2