Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ Полиция Акценти3 Професионалната гледна точка за спасителната акция вчера


Професионалната гледна точка за спасителната акция вчера

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 944 пъти


Бедстващи хора са спасени благодарение на професионалните действия на пожарникари от Ямбол Действията са координирани от директора на ОДМВР-Ямбол

Вчера в късния след обяд в полицията бил получен сигнал, че на пътя между селата Калчево и Саранско са закъсали автомобили. Заради снегонавяванията и образувалите се там преспи пътят бил затворен за движение още от обяд, но независимо от това шофьорите на колите навлезли в района. След като разбрали, че са попаднали в снежен капан и по никакъв начин не могат да се спасят от него, те подали сигнал за помощ. Светкавично директорът на ОДМВР-Ямбол, заедно с областния управител, създали нужната организация за започване на спасителна операция. Към мястото били насочени екипи на пожарната, които с помощта на високопроходима техника достигнали до бедстващите. Независимо от силния вятър и минусови температури, спасителите успели да изведат от колите десетината души, които били откарани в Ямбол.

http://www.yambol.mvr.bg/default.htm

 

По-късно, към 21 часа, бил получен сигнал за още два автомобила, закъсали в същия район. Шофьорите са останали на място, заявили че разполагат с достатъчно гориво до сутринта. През цялата нощ била осигурена и поддържана постоянна връзка с тях. В хода на спасителните действия, продължили и днес, били включили две верижни машинина МО и една на частна фирма, с помощта на които е проправен път през натрупалите се двуметрови преспи и са изтеглени закъсалите автомобили.

 

От пътна полиция отново напомнят на шофьорите да не предприемат рисковани пътувания, да спазват стриктно указанията за ограничения и забрани за движения по пътищата. 

 

Последно променена наПетък, 13 Януари 2017 04:04
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2