Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ Общински съвет Ямболските бизнесмени е добре да припомнят на Славов


Ямболските бизнесмени е добре да припомнят на Славов

Оценете тази статия
(2 гласа)
  • Прочетете 1163 пъти


- "избраният" кмет на Ямбол, че увеличението на минималната работна заплата вдига разходите на всички тях, не само на обслужващите почистването на града. Увеличението на минималната работна заплата беше един от аргументите на кмета от ГЕРБ Славов и компанията му в Съвета  да гласуват по-висок размер на таксата, събирана от фирмите и гражданите на Ямбол. Да събират повече пари от честните фирми и граждани, за да компенсират разходите на "почистващите ", "спечелили" обществените поръчки.
Правителството на ГЕРБ отказа да повиши размера на пенсиите в България, но ГЕРБ по-места вдигна сумата на парите, които пенсионерите трябва да плащат. В такъв дух беше изказването вчера на сесията на местния хорал на съветника от АТАКА Пламен Проданов.Който не подкрепи предложението на Славов.
По наша информация, обаче лидерът н АТАКА в Ямбол Кръстьо Петров е гласувал за управляващите. Ако не сме прави има трибуна тук да обясни г-н Петров за ли е или против. Лидер на АТАКА ли е, АТАКА с ГЕРБ -СЛАВОВ ли е  е или само той?

Кметът и областен координатор на ГЕРБ Георги Славов, разбира се няма как смислено да обясни защо през февруари пусна обществена поръчка с огромно завишени цени за почистване на града, сетне сключи договор по нея и сега неговите съветници ни вдигат таксата смет, за да плащаме на "спечелилите"ние. Защото договорът бил такъв.
http://yambolnews.net/index.php/novini/kultura/item/23264

В тази връзка:
Няма как смислено да обясни кметът Славов, който закри общинската почистваща фирма "Кмуналуниверс" и даде на търг почистването, как така спечелилата търга сливенска фирма в съдружие с назначен от Славов "ликвидатор" - лидер на ГЕРБ в община "Тунджа"на Комуналуниверс"  да декларира официално над 1.5 милиона лева ПЕЧАЛБА. В показанията си пред съда Иван Божилов- прокуристът твърдеше, че случайно срещнал на пазара в Сливен негова позната и се сетил, че  брей- глей как може да се обединим ние от "Комуналуниверс" и да кандидатстваме в търга за почистването...Накрая от създаденото дружество фирмата от Сливен декларира 1.5 млн. лева ПЕЧАЛБА. Общинската "Комуналуниверс" излезе на чисто. И една съдия в Ямбол каза в съдебно решение, че  че в това няма нищо нередно, а на Апелативното дело в Бургас  Прокуратурата дори не обжалва...
http://yambolnews.net/index.php/mediya/galeriya/item/23265

А сега, при същата площ на града Славов и неговите, задават още повече"необходими" за почистването  средства. Същите условия ли казахме. Нееееееее. Напротив - намалят ги. Но вдигат размера на таксата...Защото минималната работна заплата била увеличена. Ами тя е увеличена за всички фирми и граждани, а тези всички плащат разходите по увеличението  само на фирмите, спечелили търговете на кмета и областен координатор на ГЕРБ Славов.
http://yambolnews.net/index.php/novini/kultura/item/23264

Последно променена наСъбота, 07 Януари 2017 09:37
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2