Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ КУЛТУРА Не е телефонна измама. На живо...След продължителен разговор...


Не е телефонна измама. На живо...След продължителен разговор...

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 721 пъти


Представил се, че  е от Пенсионното и задигнал парите..


На 16 май около 11:00 ч., в Ямбол, в района на старата автогара възрастна жена е била въведена в заблуждение и е дала 500 лева на непознат, представил се за служител от пенсионното. В продължителен разговор мъжът убедил потърпевшата, че срещу дадената от нея ще й съдейства да получи помощи за определен период. По-късно тя разбрала, че е измамена и потърсила помощ в полицията.  По случая е образувано  досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.
Призоваваме гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят. Всяко искане на пари от непознати е знак за злоупотреба с доверието Ви. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или домовете им. /Примерите са много: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др./.
Запомнете: По никакъв повод не давайте пари на непознати,  независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не допускайте непознати хора в дома си! При подобни случаи опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирате на тел.112 или на районния си инспектор.

Последно променена наСряда, 17 Май 2017 21:41
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2