Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ КУЛТУРА Традиции и творчество се преплетоха


Традиции и творчество се преплетоха Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 643 пъти


в работата на клубовете: „Фолклор и традиции – пея и танцувам“, „Детски театър“ и „Аз рисувам и конструирам“, създадени в рамките на проект „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината”, финансиран по ОП „НОИР“

    През месец декември 2016 година клубовете „Фолклор и традиции – пея и танцувам“, „Детски театър“ и „Аз рисувам и конструирам“ създадоха много поводи за гордост сред деца и родители.
    Клубът „Фолклор и традиции – пея и танцувам“ възроди романтичната традиция  на коледарите. Детската градина в Болярово представи своята коледарска група на общинския празник, организиран в навечерието на Коледа в град Болярово. Традицията беше спазена и в песните, и в коледарския буенек, и чрез благословията над меденика – обредния хляб.
    Във всички филиали има оформени кътове с картички и сурвачки, изработени от децата по време на заниманията им в клуб „Аз рисувам и конструирам“.
    Най-малките деца от ДГ „Здравец“ изненадаха родителите си като участваха в драматизацията на приказката „Дядо и ряпа“ по време на коледните тържества в общината.
    Проектът „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система  и подобряване на учебната среда в общината, финансиран по ОП „НОИР“, ще се изпълнява до 31.12.2018 г., което дава основания да очакваме още много възможности за изяви на децата в граничната община.

Последно променена наЧетвъртък, 05 Януари 2017 07:14
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2