Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home НОВИНИ КУЛТУРА Как садиха, инспектираха и усвояваха трева. Усвоители, бе! ТАХТАБИ!


Как садиха, инспектираха и усвояваха трева. Усвоители, бе! ТАХТАБИ!

Оценете тази статия
(2 гласа)
 • Прочетете 1597 пъти


При гостуването си в Ямбол министър Красен Кралев,  /бел. Яс - в деня за размисъл преди изборите, които Цецката им Цачева загуби катастрофално/, инспектира обновената тревна настилка на Градския стадион. Футболният терен бе изцяло обновен с финансиране от Министерството на младежта и спорта за над 370 хил. лева...", съобщи още същия ден за размисълПР-ката на кмета на Ямбол и областен координатор на ГЕРБ Славов Севдалина Кръстева от Ловеч..

По образование Кралев нито е спортист, нито е агроном, нито е инженер че да "инспектира" такъв обект Той може само да се разходи по тревата. Което впрочем може да направи и то по-компетентно от него всяко говедо

Кралев не е говедо, разбира се, но дали не го правят с него и нас на говеда?

Дали министърът вече в оставка, знае, че тази трева я садиха два пъти...За 370 хиляди лева, както пише по-горе. А се оказа, че по думите на кмета и областен координатор на ГЕРБ другарят им Георги Славов още пари трябват, защото в проекта на Министерството на младежта и спорта, тоест Кралевите подопечни  забравили да включат нещо Забравили бе - Кралевите, моля ви се...Нищо подобно. Др. Славов май лъже...Вижте:

Обаче.
ГРАЖДАНСКИ КЛУБ ЗА ЯМБОЛ:

Ремонтът на Централния терен на Градския стадион от една стандартна строителна дейност се превърна в цяла сага. Не защото  има нещо извънредно или необичайно, а защото се оказа, че общината съзнателно или несъзнателно не осъществява необходимия контрол, а  господин  Кмета не бе наясно какво се случва. Вярно е, че община Ямбол внесе  в Министерството на младежта и спорта искане за финансиране, придружено с идеен проект. По възложена поръчка, срещу близо 340 000 лв  трябваше да се затреви футболния  терена и  се изгради поливна система. Същността на куриоза всъщност беше, че нито поникна нова тревна настилка,  нито бе изградена нова поливна система, а се наложи да карат вода с водоноски, за да се полива все пак засятата трева. По тази причина последва недоволство на гражданите и голяма част от спортната общественост в града, което бе отразено в медиите доре на национално ниво. В резултат на оказания обществен натиск фирмата- изпълнител  отново извърши ремонтна през м. септември, т.е. два пъти се извърши една и съща работа. С други думи казано няма затревяване; няма изградена лекоатлетическа писта и  поливно съоръжение, 340 000 лв са дадени някому.
Въпросът на въпросите в случая е защо това се случва, след като фирмата – изпълнител работи по определен проект и нейната работа се следи и контролира от специалисти в общината?
Отговорът на отговорите е, защото господин Кмета не знае какво се случва, какво остава да организира и осъществява контрол.
До този извод стигаме, след като получихме писмо от Министерството на младежта и спорта на зададен от нас въпрос дали има работен проект, кой го е възложил, кои са проектантите, осъществяван ли е авторски надзор. В писмото пише, че Община Ямбол е внесла в министерството идеен проект, а в последствие и одобрен работен проект и разрешение за строеж. Не така обаче твърди Кмета на Ямбол.  Съвсем скоро, на сесията на Общинския съвет  през м. октомври, той  категорично заяви, че проектът е на Министерството на младежта и спорта; че във въпросния проект не е предвидено изграждането на лека защитна система, с която  да се покрият съоръженията за поливане на новозасятата тревна настилка и общината  трябва да отдели пари за да го направи.
Според мен, думите изречени от трибуната на Общинския съвет могат да бъдат взети за „чиста монета“ само от общинските съветници от ГЕРБ; служителите в общината и други хора, които са на „общинска хранилка“ от управляващата политическа партия, но не и от основната част от ямболските граждани. Това навежда на мисълта, че за господин Кмета 340 000 лв са нещо незначително, но за нас това е сериозна сума, която с лека ръка се харчи безконтролно и безхаберно.
След оказания гражданския натиск и повторното затревяване на футболното игрище, тревата най- накрая взе, че  поникна! Какво ще е на пролет- времето ще покаже!  Ние от Граждански клуб за Ямбол с интерес ще продължим да следим развитието на куриоза!Последно променена наПонеделник, 02 Януари 2017 20:36

1 коментар

 • vox populi

  УЖ "НОВИТЕ" автобуси в градския транспорт, които кметът Георги Славов обеща са пълна трагедия:

  - отвратително шумни, раздрънкани;
  - ледено студени;
  - ужасно мръсни;
  - непоносимо миризливи, мизерни;
  - има един дърт кондуктор с бяла коса, който като му дадеш жълти стотинки ги хвърля през прозореца ...

  публикуван от vox populi Понеделник, 02 Януари 2017 16:09 Връзка на коментара
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2