Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Медия Аудио Пак залесяват Боровец!!!


Пак залесяват Боровец!!! Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 1895 пъти

От днес община Ямбол стартира залесителна кампания на хълма „Боровец”, която има за цел да възроди емблематичния за Ямбол парк. Хълмът беше опустошен от пожари през есента на миналата година и от многобройни посегателства от незаконна сеч.
На първия етап от кампанията в южната част на парка на площ от 16 дка ще бъдат засадени общо 550 фиданки. Предвидено е залесяване с червен дъб, ясен, бреза, чинар, черен бор, смърч и други иглолистни и широколистни растителни видове. Паралелно с това тече подготовка на останалата част от терена, като целта е в рамките на тази и на следващата година хълмът да бъде отново изцяло залесен. За приобщаване на хората в града към каузата за възстановяването на парк „Боровец” през есента община Ямбол планира организирането на общоградска кампания по залесяването на хълма.
За да се постигне в максимална степен търсения ефект, всички налични ресурси са концентрирани към възраждането на парка. В тази връзка вместо традиционното пролетно почистване, този път общината апелира към активност и съпричастност от страна на гражданите именно в залесяването на хълма.
Още през есента на миналата година община Ямбол предприе радикални мерки за възстановяване и съхраняване на парк „Боровец” след пожарите, при които беше унищожена растителност на площ от 37 хектара. Премахнати са изгорелите дървесни видове и храстовидна растителност и след обработка на почвата сега се преминава към залесяването на района.
Успоредно със залесителната кампания продължава и изграждането на защитна ограда около парка. От днес е поставена и нощна охрана в района, за да се прекрати поголовното изсичане и унищожаване на растителността на ямболския хълм и неговото замърсяване.
  

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2