Пон10232017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Личности „Ladies with attitude“- Деница Тюфекчиева


„Ladies with attitude“- Деница Тюфекчиева Избрана

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 985 пъти

Най-голямото вдъхновение за колекциите на ATTITUDE157 са дамите с отношение – силните, интелигентни и амбициозни жени, които знаят какво искат и как да го постигнат. И тъй като в този блог искаме да споделяме вдъхновението си с вас, решихме да стартираме рубриката „Ladies with attitude“, в която ще ви запознаваме с музите си. За разлика от тези в древногръцката митология, нашите вдъхновителки не са само девет, а десетки, стотици, вероятно и хиляди.

Няма по-подходяща дама, с която да поставим началото на рубриката си, от Деница Тюфекчиева. За скромните си 25 години, Дени е постигнала повече от много хора на средна възраст. Професията й е обвързана с бизнес развитието на стартъпа Propy, чиято цел е революционизирането на пазара за недвижими имоти в световен мащаб. Тя също така е учредител на „Младежки Бизнес Клуб“ – начинание, с което Деница се надява да популяризира предприемачеството сред младите хора в България.

Разбира се, започвам разговора ни с желанието да чуя малко повече за тази интригуваща дама. Искам да знам каква е била Дени като дете и как би определила сама себе си през погледа на вече порастналото момиченце. „Бях голяма мечтателка“, усмихва се тя, като добавя, че желанията й винаги са били подплатени с голяма доза амбиция. „Бях отличничка, но се вълнувах и от по-креативни занимания – пеене, танци, рисуване, които и до днес са любими мои хобита“. Решавам да я попитам ужасяващият повечето хора въпрос – какво се случва с мечтите, когато пораснеш? „Превръщат се в цели“, простичко отвръща Дени. „Ако трябваше да се опиша с една дума, щях да избера целеустременост. За мен най-важното нещо е да се развиваш с всяка крачка напред. Така няма да съжаляваш за пътя, който си изминал, когато се обърнеш назад“.

- Да разбирам, че обичаш да мечтаеш и да осъществяваш мечтите си?

- Още от малка обичам да си поставям високи цели. Като дете мечтаех дори да взема „Оскар“... Знае ли човек? (усмихва се)

- Никога не знае! Мечтите са прекрасно нещо. А какво ще кажеш за успеха? Има ли правилен път към него?

- Успехът със сигурност не е крайната ми цел. Той, заедно с провалите и спънките, е просто нещото, което ти се случва, докато вървиш към целта си. Никога не съм приемала успехите и неуспехите си като окончателни. В момента, в който го сториш, развитието ти спира.

Дени споделя, че всеки ден за нея започва с чаша силно и ароматно кафе. „Всичко останало ми е трудно да поставя в рамка“, признава. Дните й са динамични и изпълнени с нови професионални предизвикателства. „А какво ще кажеш за стила на обличане? Все казват, че по дрехите посрещат... Съгласна ли си с това?“, питам, а тя ми отговаря с единствен цитат на Миуча Прада: Начинът, по който се обличаме, е начинът, по който се представяме пред света. „Така че, да, стилът за мен е много важен“.

- Основата на нашата марка се крие в думата attitude. Какво означава тя за теб?

- Това е дума с изключително важно значение. Свързвам я с решимоста да имаш отношение към всичко, с което се занимаваш. Да не се оставяш на течението и да не позволяваш някой друг да взема решения вместо теб. За мен е важно хората около мен да споделят същото отношение към живота.

- За мен ти определено си lady with attitude. Има ли дама, която самата ти би определила като такава?

- За щастие, животът ме е срещнал с повече от една дами с това специфично отношение. Но ако трябва веднага да дам конкретен пример, бих се спряла на Дагни Тагарт от „Атлас изправи рамене“, въпреки че е фикционален герой.

Чудесен отговор, мисля си, преди да я попитам какво би препоръчала на нашите читатели да прочетат, гледат или следят като медия. Предвид предишния й отговор, не е изненада, че Дени препоръчва Айн Ранд като своя любима писателка. Споделя, че прочитът на „Бизнес на високи токчета“ от Тамара Мелън също й е доставил огромно удоволствие. Ако пък искаме да изгледаме филм за lady with attitude, Дени ни препоръчва „Стажантът“, в който героинята на Ан Хатауей е чудесен пример за дама с отношение. Тя споделя, че рядко има време да следи медия редовно, но доста често в свободните минути отскача до 12 Magazine и interview.to.
- See more at: http://attitude157.com/blog?journal_blog_post_id=6#sthash.S1iFTKZk.dpuf

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2