Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Книги Орденът на асасините. Възмездие


Орденът на асасините. Възмездие

Оценете тази статия
(4 гласа)

Роман по култовата компютърна игра Assassin's Creed III

 

Орденът на асасините

Възмездие

 

Оливър Боудън

 

Светът на асасините е по-смъртоносен от всякога

 

Владея изкуството на смъртта. Боравя изкусно със сабята. Удава ми се по природа. Не се опиянявам от умението да убивам. Просто съм добър.

Лондон, 1735 г. Хайтам Кенуей е сръчен във фехтовката още от дете. В навечерието на неговия десети рожден ден домът му е нападнат. Баща му е убит, а сестра му отвлечена. В тази нощ Хайтам прави единственото, което може в опит да ги защити... той отнема живот за първи път.

Воден от жаждата си за отмъщение, Кенуей тръгва по пътя на възмездието. Той се съмнява във всичко, което някога е знаел. Не се доверява на никого, защото само така може да оцелее и да накаже враговете си. Заобиколен от предателства, конспирации и интриги, Хайтам се озовава в центъра на вековната битка между асасините и тамплиерите.

„Орденът на асасините: Възмездие” проследява живота на Хайтам Кенуей от неговото детство в Англия до превръщането му в смъртоносен боец.

От серията романи „Орденът на асасините” досега са издадени: „Ренесанс”, „Братството”, „Тайният кръстоносен поход” и „Прозрение”.

Оливър Боудън успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той е решил да запази автентични думи и фрази в текста и така допринася за усещането на читателя, че е „телепортиран” в миналото. Той представя една убедителна картина на нравите, начина на живот и несигурността на епохата. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение...

 

Assassins Creed е една от най-известните компютърни серии в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassins Creed I се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и Assassins Creed II, която спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете. През 2010 г. на пазара излиза и Assassin’s Creed: Brotherhood – един от най-дългоочакваните проекти, носител на наградата „Най-добра екшън игра“. Assassin’s Creed: Revelations, четвъртата част от серията, излиза през 2011 г., а Assassin's Creed III е пусната на пазара на 30 октомври 2012 г.

Оливър Боудън е псевдоним на известен писател и уважаван историк, който в момента живее в Париж.

Допълнителна информация

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2