На неделно православно училище Featured

Събота, 23 Септември 2017 22:42


На 24.09.2017г. от 11:00 часа отваря врати Неделно училище към храм "Успение на Пресвета Богородица", кв. "Аврен". Осъществяването на инициативата се случва с  благословението на Сливенския митрополит Йоаникий,  с помощта на Негово Високопреподобие архимандрит  Димитрий, председателя на храма и с подкрепата на  областна управа, в лицето на зам. обл. управител  Христо Колев.  В забързаното ни ежедневие родителите все по-рядко обръщаме внимание на християнските ценности и  морал, на семейните то. Все по-малко значение отдаваме на типичните български обичаи по празниците и какъв смисъл носят те със себе си. А това се възпитава още от ранна детска възраст. 

Затова, църковно настоятелство, областна управа и  майки, чувстващи нуждата от осъществяването на такава инициатива, си подадоха ръце и с общи усилия откриването на Неделното училище става реалност.

Всеки, който има въпроси, или желае да се запише, може да се обърне към служителите на храма, както и на тел.: 0878 510058 - Мариета Станкова; тел.: 0896713736 - Красимира Колева.

 Желаещи да посещават часовете, се приемат през  цялата година и не се дължат никакви такси.

Да не забравяме, че именно благодарение на вярата  сме се запазили като народ повече от хилядолетие, дори през времената на робство, под които е била  България. Наш дълг е да съхраним българското и да го предаваме на поколенията.

 

Last modified on Неделя, 24 Септември 2017 05:05
Read 1339 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo