Сря12132017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Европа Европа ТРАНСГРАНИЧЕН ТУР - ПРОФЕСИЯ И ПАЗАР НА ТРУДА В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ


ТРАНСГРАНИЧЕН ТУР - ПРОФЕСИЯ И ПАЗАР НА ТРУДА В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 1221 пъти

В рамките на два дни 6-7 Март 2015 г. в Ямбол, България се проведе едно от първите по-мащабни събития по проекта “Ученето през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проекта се изпълнява от Ямболска ТПП в качеството на водеща организация в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция.

В двудневното събитие участие взеха социални, образователни, публични институции, обслужващи пазара на труда, неправителствени организации и други обекти от  Ямбол, България и Бабаески,Турция. Събитието бе придружено и от семинар в първия ден от посещението. На него присъстваха повече от 80 представители от трансграничния регион Ямбол - Бабаески. Бяха представени новите тенденциии в ученето през целия живот, целите на ЕС да създаде икономика основана на знанието, добри практики от други страни от ЕС, както и път на кариерно развитие основан на допълнително профеионално обучение.


В семинара се включиха и поднесоха приветствия и послания към участниците заместник областните управители на Ямболска област Диана Динкова и Иван Йоргов, както и заместник кмета на Ямбол - Илиана Бицова.


 

Проведоха се и B2B срещи за обмяна на опит, обмяна на  полезни практики и партньорско посещение на образователни институции, центрове за професионално обучение, институции работещи с пазара на труда. Потенциални партньори имаха възможност да обсъдят възможности за коопериране с цел подобряване качеството на предлаганите услуги и участие в други Европейски проекти.

Тази публикация е подготвена с помощта на Европейския съюз  чрез Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция. Съдържанието на публикацията е изцяло отговорност на Ямбоска търговско-промишлена палата и по никакъв начин не отразява възгледите на Европейския съюз и Управляващия орган на Програмата

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2