Сря12132017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Европа Европа БИЗНЕС-ТРАНСФЕР-ИНВЕСТ ТУР ЯМБОЛ - БАБАЕСКИ, ТУРЦИЯ


БИЗНЕС-ТРАНСФЕР-ИНВЕСТ ТУР ЯМБОЛ - БАБАЕСКИ, ТУРЦИЯ

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 1267 пъти


В рамките на два дни ( 10 и 11 Октомври 2014) се проведе едно от поредните мащабни събития по европейски проект „I&IBM - Информационна и Инвестиционна БИЗНЕС МАТРИЦА  за трансфер на  практики, организационен и експертен капацитет в  икономическото  развитие и туризма на трансграничния регион “. Проекта  се изпълнява от Ямболска Търговско Промишлена Палата  в партньорство с Търговската борса в град Бабаески, област Къркларели, Р.Турция по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.  Договорът за изпълнение бе подписан на 28.01.2014 г. в София и е класиран в рамките на третата покана за набиране на предложения по програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция, приоритетна ос 1: Устойчиво социално и икономическо развитие, Мярка 1.2: Повишаване на икономическата конкурентно способност. Водещ партньор е Търговска борса Бабаески, а Ямболска търговско- промишлена палата е партнираща организация.
В програмата на двата последователни дни група от 40 предприемачи и представители на институции имащи отношение към туризма от Ямбол, България и 40 представители на партньори  от Бабаески, Турция имаха възможността да се срещнат очи  в очи, да присъстват на семинар, който имаше за цел да представи възможностите за инвестиции свързани с туристически услуги в регион Бабаески, за развитие на инфраструктурата в туризма, да посетят туристически забележителности от региона, да научат повече за тяхната история и произход. Проведоха се и B2B срещи за обмяна на опит, обмяна на  полезни практики и партньорско посещение на предприемачи и потенциални инвеститори.
За делегацията от България бе организирана интересна туристическа обиколка, която включваше забележителности в град Бабаески – двете джамии в центъра на града, четеристранната чешма, както и запазена автентична турска баня (хамам).
Групата посети бутикова винарна в Къркларели, която произвежда запазена марка вина с географски произход, печелили редица национални и международни награди и признания.
Организирания БИЗНЕС-ТРАНСФЕР-ИНВЕСТ ТУР  продължи с разглеждането на забележителности в град Къркларели – посетени бяха музеи, реставрация на антични и средновековни административни сгради и съоръжения, храмове от различни религии, автентично запазени къщи (Стара градска част на Къркларели /Лозенград/, «Поповата къща»- старинна къща на повече от 700 години в Къркларели), а най-голямо впечатление направи и организираното посещение до Дупнишката пещера ( в Община Демиркъой), уникално природно образование, което се състои от взаимно свързани двуетажни три пещери. Поради тази причина в научните среди е известна като „пещерна система". Пещерите Куру и Киз представляват етаж, който обхваща общо 2720 метра. И двете секции са покрити с гигантски сталактити, сталагмити и колонии от прилепи. Главната секция е наречена Пещера Сулу. Тя се намира на 50-60 метра от пещерите Куру и Киз. Общата дължина на тази пещера е 1977 метра. Входът на пещерата е на 345 метра над морското равнище в най-усойната част на Странджа планина в близост до българската граница и има непрекъснат поток на подземна река. Последната точка и изхода от пещерата се намира на 61 м по-високо от входната точка. Пещерата Дупница е една от най-известните в географските и исторически среди на балканите. Посетените туристически обекти са част от съдържанието на специализираното издание отпечатано на български и турски език по проекта със заглавие «Топ 100 туристически дестинации и обекти в трансграничния регион Ямбол – Къркларели».


В делегацията и срещите бяха включени и успешно завършилите специализиран курс за чуждоезикова подготовка съответно по български – турски език и упражниха получените умения в директни преки разговори.
За повече актуална и полезна информация относно проекта и дейностите предвидени в него, можете да посетите страницата му: http://www.yambiz.com/ibm - заредена с много полезна и интересна информация за бъдещи и настоящи дейности по проекта и възможности за включване в тях.        

Тази публикация е подготвена с помощта на Европейския съюз  чрез Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция. Съдържанието на публикацията е изцяло отговорност на Ямбоска търговско-промишлена палата и по никакъв начин не отразява възгледите на Европейския съюз и Управляващия орган на Програмата

 

 В рамките на два дни ( 10 и 11 Октомври 2014) се проведе едно от поредните мащабни събития по европейски проект „I&IBM - Информационна и Инвестиционна БИЗНЕС МАТРИЦА  за трансфер на  практики, организационен и експертен капацитет в  икономическото  развитие и туризма на трансграничния регион “. Проекта  се изпълнява от Ямболска Търговско Промишлена Палата  в партньорство с Търговската борса в град Бабаески, област Къркларели, Р.Турция по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.  Договорът за изпълнение бе подписан на 28.01.2014 г. в София и е класиран в рамките на третата покана за набиране на предложения по програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция, приоритетна ос 1: Устойчиво социално и икономическо развитие, Мярка 1.2: Повишаване на икономическата конкурентно способност. Водещ партньор е Търговска борса Бабаески, а Ямболска търговско- промишлена палата е партнираща организация.

Последно променена наПонеделник, 27 Октомври 2014 19:48
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2