Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 3 Горкият Господ не се ли умори.


Горкият Господ не се ли умори.

Оценете тази статия
(4 гласа)
  • Прочетете 831 пъти


Рождество Христово

След по - малко от 24 часа  Христос отново ще се роди. За  пореден път...

Горкият Господ не се ли умори. Всяка година се ражда  и чака да бъде светлина. Само, че къде е тая светлина?  Всяка година се ражда  Бог и се надява, че най-накрая ще разберем, ще го вземем на сериозно, ще престанем с бутафорията.

Но уви. Рождество  отминава и всичко си продължава по старому.

Всеки се завира обратно в дупката си, в крепостта си, в проблемите си.

А какво става със светлината?

Тя сама ли да дойде, без нас, без дори да си мръднем пръста?

Христос  се роди !

Нахрани ли това, бедните, донесе ли повече сигурност за нас и децата ни? Донесе ли справедливост? Не! Защото колкото и пъти да се ражда, всичко е в нашите собствени ръце. Той чака, помогни си сам за да ти помогне и Бог! Той чака, ражда се  всяка година и чака. От нас, от вярващите или от тези които се правят на такива, да престанат да симулират, да престанат да се оправдават, а да заслужат по-добрия си живот, да заслужат светлината.

Да престанат да мълчат, когато виждат неправда, да престанат да дават рушвети, да престанат да се навеждат пред властимащи. Той чака да престанем да се страхуваме, да си спомним смисълът на думите чест и достойнство. Бог няма да се умори да се ражда  всяка година.

Ние обаче не се ли уморихме да лицемерничим.

Кога ще станем , ще вдигнем гордо глави и ще кажем този ни излъга, не си спази обещанията. Кога ще повярваме в себе си .

В това, че ние носим светлината, ние носим правдата, ние носим собственото си щастие. Докога ще играем този театър на светли дати да се правим на честни и добри, а след това както дойде  ? И  в молитвите си да  се молим Той, Бог да свърши нашата работа. Да ни отърве от изедниците, да ни даде щастие, здраве, пари, благополучие...

Да ни даде! Все си чакаме наготово. Докога?

Бог наистина ще се роди и ще бъде светлина !

Само, че за тези които дават, за тези които не чакат, а действат за общото и собственото си благополучие. Те носят светлината, а останалите, останалите да вземат да си заредят акумулаторите, батериите или каквото имат там в сърцата си.

Стига да ги намерят къде са...

Д-р Илко Славейков

Последно променена наПонеделник, 26 Декември 2016 06:29
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.