Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 3 ГЕРБ искат да яхнат народните протести срещу действия на тяхното правителство.


ГЕРБ искат да яхнат народните протести срещу действия на тяхното правителство.

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 741 пъти


Общинският съвет на Елхово приел Декларация срещу изграждане там на центрове за настаняване на бежанци.
Ха, че в Елхово управата е ГЕРБ. С Решение на ГЕРБ правителство започна изграждане на лагер в Бояново. След народен протест се принудиха да кажат, че спират. С решение на ГЕРБ правителство правят лагер в Лесово...Правителството тяхно, областният управител  действа по Заповед на правителството.

А, местният елховски ГЕРБ бил против, айде бе.

Впрочем къде е бил местният елховски ГЕРБ при изграждането на центъра през 2013 година да поведе народа против?


Декларацията си е декларация
Да бяха приели Решение, че да им го върне или не Областният им управител. Или да им го протестира Прокуратурата. А те Декларация...
Местният ГЕРБ уж е с народа, но началниците им в София не са длъжни да се съобразяват. ..

Целта е една да се "яхне" протеста... Нищо, че е срещу правителство на ГЕРБ, което даже е в оставка, защото по думите на лидера им преди месец - народът не ги искал...
ДЕКЛАРАЦИЯ
против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняване на нелегални имигранти на територията на община Елхово
 
Ние, общинските съветници от община Елхово, сме категорично против изграждането на бежански центрове, временни кризисни площадки и други подобни от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва да бъдат съобразени с действащите нормативни актове и с мнението на гражданите на община Елхово.
 
През 2013 г. на територията на община Елхово бе открит Разпределителен център – Елхово от затворен тип. При вземането на такива решения държавните институции не ни уведомиха предварително  – като орган на местното самоуправление. Считаме, че този подход е неправилен и показва липсата на диаолог между държавните и местни органи. Имайки предвид досегашните резултати  от разкриването на такъв тип центрове за временно настаняване на „бежанци” се противопоставяме срещу изграждането на втори „бежански лагер“ на територията на община Елхово, още повече в непосредствена близост до изграденото телено заграждение.
 
Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от закона действия, за да не допуснем изграждането от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община Елхово.
 
Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Считаме, че  никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко обществено обсъждане.
 
Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция.

източник Радио 999

Последно променена наСъбота, 17 Декември 2016 19:50
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.