Пон12112017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 2 За някои язовири/ със скъсани стени/, за които областният


За някои язовири/ със скъсани стени/, за които областният

Оценете тази статия
(2 гласа)
  • Прочетете 272 пъти


управител прикани Прокуратурата да се самосезира, ако е имал точно тази предвид,днесМира Безус от телевизия Диана поразпита на брифинга на община "Тунджа Не отрече ресорният зам. кмет Георги Чалъков, имало такива със скъсани стени, но пък в тях май вода няма...Въпреки валежите нивото на водата във всички язовири на общината е ниско. Пък и датите са такива - източват ги преди Никулден, за да изловят и продадат рибата. По бъдещето на язовирите и стопанисването им има и предприети действия и постоянан контрол и идеи забъдещето им. Мислят за отдаването им на многогодишна концесия, не само за рибовъдство, но и за развитие на спортна и туристическа дейност...
Припомняме община "Тунджа" е с най-много язовири на територията настраната, респективно с най-голям добив на сладководна риба.
Спред излезлив жълтия печат твърдения тези язовири, когато, при членството на България Турция  е била основният противник и ако възникне конфликт, тези язовири е трябвало да бъдат изпуснати, за да прелее в долното си тебение река Тунджа, така че да стане невъзможно настъплението на танковете от юг..

Последно променена наЧетвъртък, 07 Декември 2017 14:42
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.