Нед12172017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 2 СРАМНА, СБЪРКАНА РАБОТА !


СРАМНА, СБЪРКАНА РАБОТА ! Избрана

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 591 пъти


Що за управление- в четвъртък  - инструкции -  как да бъдат ефективни проверките по язовирите, след като проверките приключват в петък И обсъждали  били - Какво ще обсъждате със счетоводители -калинки - как да се проверяват язовирите така, че да са безопасни. То счетоводителчето не е учило за туй, че ще обсъждаш с него...
Ба си управлението


Сравнете - обаче как докладват Хасковлии за проверките на язовирите се там 4 пъти повече от ямболските и каква информация дават ямболлии. Нали не сме забравили, обаче,че началникът на комисията за проверките е счетоводителчето Волен Дичев - ексобщински съветник от Славовите хрантутници, който с лека ръка гласува да бъдат увеличени такса смет на ямболци, а сетне по нареждане от Славов се отрече от решението си. Какви резултати за проверка на язовири от "калинка". Та сравнете. Материалът получихме официално от ДАМТ. Припомняме проверката на язовирите в Ямболско трябва да излезе с резултати утре. Ама тя и Хасковската, и въобще в страната почна еднвременно На снимката липсва счетоводителчето Волен г нема. Вдясно е областният управител Димитър Иванов. Де го маминия сладък, бе язовирпроверител Воленчо бе?

Ръководството на ДАМТН стартира серия от срещи с областните управители за засилване на вниманието към проблемните язовири на тяхната територия
10 август 2017 г.

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор инициира серия от срещи с областните управители, на чиито територии има множество неизрядни язовири. Целта е да се засили вниманието им към тях с цел превенция и недопускане на сериозни инциденти, които могат да причинят материални щети и да създадат риск за живота, и здравето на хората.

Първата от поредицата срещи се проведе днес в Хасково, областта с най-голяма концентрация на язовири – над 2 400. На нея присъстваха председателят на ДАМТН Петър Горновски, неговият заместник Валтер Василев, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов и областният управител Станислав Дечев. Инспекторите от надзорната агенция са проверили повече от 1800 водни обекта в региона, като при 572 от тях са констатирани несъответствия, стана ясно от разговора. Особено тежко е положението на 7 язовира, които трябва да се поддържат на кота мъртъв обем – т.е. напълно празни. „Тревожна е тенденцията както тук, така и на други места в страната, да не се предприемат действия по ремонт, въпреки неколкократните проверки и направените предписания от нашите експерти“, подчерта Петър Горновски. По думите му в процеса по подобряване на общото състояние на язовирите в страната е много важна ролята на областните управители, които са представителите на държавата по места, за да се принудят собствениците да изпълнят разпорежданията за гарантиране на безопасността.

По-късно днес се проведе среща и с областния управител на Ямбол Димитър Иванов и неговия заместник Волен Дичев. В момента е в ход съвместна проверка на ДАМТН и областната администрация на всички над 400 язовири на нейна територия като бе обсъдено как тези инспекции да бъдат максимално ефективни. В тази връзка бяха дискутирани предстоящите промени в Закона за водите и в частност регламентацията на контролните правомощия на държавната агенция. Представени бяха и предложенията на ДАМТН за изменения на нормативната уредба и въвеждането на категоризация на язовирите в зависимост от обема и височината на стената, като по този начин ще се освободи административен капацитет за много по-засилен контрол на по-проблемните и тези със сериозни обеми.

Последно променена наСъбота, 12 Август 2017 08:44
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.