Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 2 Общински съвет "Общинският съвет /на Ямбол/ не може да мисли..."


"Общинският съвет /на Ямбол/ не може да мисли..." Избрана

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 1481 пъти


Голямо "откритие" направи и протоколира днес в залата на АС-Ямбол юристът Станимир Кескинов. Това си е ачик вече поне от  години насам, че ОбС на Ямбол не мисли и ли поне не мисли самостоятелно, а с главата на кмета и лидер на ГЕРБ Георги Славов...Но сега конкретно. Конкретно думите на Кескинов са, като продължение на цитирането от него член на Закона, според, който член, по въпроса за искането за местен Референдум, трябва да не се обсъжда, а да се изпълнява.
Председателят на съдебния състав, не допусна представителят на Инициативния комитет, кйто съди бС Цветан Ревански да огвори за морал, защот  се предполагало, че Законът е висша проява на морала..Щатният юрисконсулт на ОбС Калян пледира, е жалбата е неоснователна...
Ето цитираният член от

ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Чл. 27. (1) Местен референдум се произвежда по предложение на:

1. поне една пета от общинските съветници, но не по-малко от трима общински съветници;

2. кмета на общината, съответно кмета на кметството или района;

3. инициативен комитет с подписите на не по-малко от една двадесета от гражданите с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на съответната община, район или кметство към момента на вписване на предложението в регистъра.

(2) Общинският съвет приема решение за произвеждане на местен референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от една десета от гражданите с избирателни права в съответната община, район или кметство, и не противоречи на ограничението по чл. 26, ал. 2.

(3) Ако в срок до един месец след обявяване на решение на общинския съвет инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от една десета от гражданите с избирателни права на съответната община, поиска да се произведе референдум за одобряване на решението, кметът на общината определя датата на референдума, който трябва да се произведе в срок до два месеца от постъпване на искането

Последно променена наСъбота, 20 Май 2017 10:18
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.