Нед12172017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 2 Извадили с военна техника закъсали между Калчево и Саранско


Извадили с военна техника закъсали между Калчево и Саранско

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 961 пъти


В полицията е получен сигнал, че на пътя между селата Саранско и Калчево са закъсали автомобили. Заради снегонавяванията и образувалите се там преспи пътят е затворен за движение, но независимо от това шофьорите на колите навлизат в района. След като разбират, че са попаднали в снежен капан и по никакъв начин не могат да се спасят от него,  подават сигнал за помощ. Областният управител, съвместно с директора на ОД МВР създават нужната организация за започване на спасителна операция. Областния щаб начерта план за действие . На помощ бяха привлечени с високопроходима техника военни от поделението в Кабиле. Към мястото са насочени екипи на пожарната, които с помощта на високопроходима техника достигнаха до бедстващите. Независимо от силния вятър и минусови температури, спасителите успяха да изведат от колите бедстващите.

 

В хода на спасителните действия, продължили и вчера и днес, е проправен път през натрупалите се двуметрови преспи в района на силни снегонавявания и са изтеглени закъсалите автомобили.

От Областния щаб напомнят на шофьорите да не предприемат рисковани пътувания, да спазват стриктно указанията за ограничения и забрани за движения по пътищата.

Информацията е на ГЕРБ-Областна администрация

 

Последно променена наЧетвъртък, 12 Януари 2017 11:22
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.