Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 1 В Ямбол няма роднински назначения във властта. Познайте ще тегли ли 17 млн . заем?


В Ямбол няма роднински назначения във властта. Познайте ще тегли ли 17 млн . заем? Избрана

Оценете тази статия
(3 гласа)
  • Прочетете 2017 пъти


републикация:
КОЙ-КОЙ Е И ЗАЩО ТАКА ГЛАСУВА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Диана Иванова във вестник Неделник
част от публикацията


Диана Иванова във вестник Неделник
част от публикацията

Ако проследим списъка с тези, които гласуваха за увеличението на такса смет, и длъжностите, които заемат, вероятно лесно ще разберем защо те не смеят да си помислят, че биха могли да проявят самостоятелност и да не се съобразят с повелята на кмета.

Повечето от тях заемат директорски длъжности на държавни или общински структури или институции, конкурсите за които са обявени от общината и кметът едва ли не лично ги е назначил.

Денка Петрова /ГЕРБ/ – директор на Регионалната здравно осигурителна каса

Петя Панайотова /ГЕРБ/ – директор на Дом стари хора

Стефан Бакърджиев /ГЕРБ/ – директор на Регионален исторически музей – Ямбол

Милчо Начев /ГЕРБ/ – директор на Общински музей на бойната слава

Петко Йорданов /ГЕРБ/ – директор на Художествена галерия „Жорж Папазов”

Румяна Тропчева /ГЕРБ/ –  директор на ОУ „Николай Петрини”

Галин Костов /ГЕРБ/ – директор на Областно пътно управление

Николай Костадинов /ГЕРБ/ – служител в Регионален исторически музей – Ямбол бел. Яс -по наши данни вече е на мястото на уволнения,заради подкуп пот Инспекцията по труда Ахмед

Мария Янева /ГЕРБ/ – директор на ОДЗ „Свобода”

Елица Главчева /АБВ/ – директор на Общински детски комплекс.

бел. Яс Теодора Сулева /ГЕРБ/, заменила Папашимов, директор на "Химията"

Юсеин Ахмед /независим/ – служител на отдел „Закрила на детето”. Не е ясно как отказал се от ДПС общински съветник с присъда за искане подкуп на две инстанции и уволнен от работа от Инспекцията по труда по същата причина, се оказва най-подходящият служител в отдел „Закрила на детето”, но вероятно разковничето е в това, че гласува правилно.

Има и съветници, които пряко не зависят уж от кмета, но вероятно са му верни или по партийна линия или по някакви други причини, като назначаване на работа на роднини и други такива екстри- сред тях са Емилия Кремъкова /ГЕРБ/ – учител, Данаил Ибришимов /ГЕРБ/ – председател на Общински съвет – Ямбол и личен лекар, Татяна Петкова /ГЕРБ/ – началник на отделение по белодробни болести в МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол, Юлиян Папашимов /ГЕРБ/ – стоматолог.

С частен бизнес се занимават или работят в частни фирми: Явор Брънков /ГЕРБ/, Волен Дичев /ГЕРБ/ бел. Яс - вече е зам.областен управител, Захари Захариев /ГЕРБ/, Иван Йорданов /ГЕРБ/, Георги Славов /ГЕРБ/ /напусна доброволн общ съвет, Димитър Стоянов /Реформаторски блок/, Павел Додов /Реформаторски блок/, Тодор Тодоров/Народен съюз/.

Стоян Стоянов /Реформаторски блок/ работи в ТЕЦ „Марица изток – 2”, Ясен Киров /Народен съюз/ е служител в отдел „Рибарство и контрол” – Бургас бел. Яс - ГЕРБ-парт. назначение/ . Интересен е и случаят на Ахмед Мехмедов /ДПС/, който се твърди, че не живее в България и често отсъства от сесии, но за важното заседание за такса смет беше на линия и гласува правилно според искането на кмета.

Явно е време да се сезира комисията за конфликт на интереси към Общински съвет, защото прекалено много са омешани съветници и кмет и е време да се каже дали действително няма конфликт на интереси.

Последно променена наПонеделник, 23 Януари 2017 17:25

Последно променена наПетък, 13 Октомври 2017 12:17
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.