Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 1 Политика ПОЩА: Приемането на фашизма е фашизъм, ни пишат от "Безсмъртният полк "


ПОЩА: Приемането на фашизма е фашизъм, ни пишат от "Безсмъртният полк "

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 750 пъти


/бел. Яс - а отношението на управляващи към паметниците на разстреляни антифашисти що е? Имаме предвид, че   милионите пари за ЦГЧ на Ямбол стигнаха точно дотам, че да не се благоустрои пространството около Братската могила до читалище "Съгласие" сн. е от март 2017. И в контекста въпреки, че беше информирано,ръководството на община Ямбол несметна зенеобходимо да съобщи в т.нар. келт календар на седмицата,чев града на 9 май ще има шествие-лъч на "Безсмъртният полк../


  Изразяваме категорично своето несъгласие с позицията на Министър-председателя Бойко Борисов и на Заместник министър-председателя Валери Симеонов, които неглижират проявата на неофашизъм от страна на бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев.

Особено стряскаща е позицията на г-н Валери Симеонов, която граничи с дебелащина и будещо отвращение "чувство за хумор".

Да обясняваш, че изпъвайки ръка във фашистки поздрав не е легитимация на фашизма, а форма на демокрация и "шега", е опасна политическа игра.

Подобно поведение доведе до възраждането на най-мракобесната античовешка идеология по улиците на България, доведе до обезценяване на човешкия живот, доведе до всевъзможни прояви на агресия, доведе до апатия към подобни прояви.

В борбата срещу фашизма и национал-социализма България даде свидни жертви. Над 60 000 българи загинаха, възправяйки се в борба срещу тази престъпна политическа идеология. В света жертвите достигнаха ужасяващите 70 000 000 човека.

И днес, съвременните последователи на фашистите и национал-социалистите, продължават да демонстрират своята мерзка мисъл и поведение, с тихата подкрепа и оправдание от страна на властта.

Приемането на оставката на Павел Танев няма да има никакво значение, ако Бойко Борисов и Валери Симеонов продължат да неглижират този проблем, ако продължат да оправдават недопустимостта на подобно поведение, като го прикриват зад приказки за "нелепи шеги" и жал по "професионализма" на г-н Танев.

Нищо шеговито няма в неонацисткото поведение и нищо професионално няма в назначаването на човек с подобно поведение.

Надяваме се, че българските политици ще застанат на ясна позиция за драстично отхвърляне на всякакви прояви на национал-социализъм и фашизъм в българския политически живот.

В името на жертвите на фашизма!
В името на нашите роднини, отдали живота си в борбата срещу фашизма,!
В името на Мира и Свободата!

Последно променена наСъбота, 20 Май 2017 10:17
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.