Пон10232017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Другости Акценти 1 Ямболско момиче извоюва златен медал на олимпиадата по математика в Сингапур


Ямболско момиче извоюва златен медал на олимпиадата по математика в Сингапур

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 4253 пъти

Златен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол бъдещата третокласничка Божидара Амуджиева. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов“ се срещна вчера със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за подкрепата, оказана й от община Ямбол, за да може да представи града и България на престижното състезание.
От всички участници в олимпиадата Божидара е извоювала златния си медала с най-висок резултат в своята възрастова група, изпъквайки като безапелационен лидер в надпреварата при второкласниците. В международното състезание са се включили общо 760 ученика. България е била представена от 11 математици, спечелили 11 медала, 7 от които златни.
Момичето сподели положителните си емоции от участието си в олимпиадата, а зам.-кметът Илиана Бицова й пожела нови успехи, като изрази увереност, че тя е бъде заразителен пример за своите съученици и приятели. Родителите на Божидара използваха повода да благодарят на община Ямбол за оказаната финансова помощ и да изразят признателността си към преподавателя от ОУ „Л. Каравелов“ Славена Петрова.

Матриала е на пресцентъра на общинката  Ямбол

Последно променена наПетък, 02 Септември 2016 00:00
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.