Съб12162017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Ямбол Имат си телевизии и радиа да информират за снега и грипа. Нека да е лято!


Имат си телевизии и радиа да информират за снега и грипа. Нека да е лято! Избрана

Оценете тази статия
(2 гласа)
  • Прочетете 937 пъти


Ние пък за Пречиствателната станция на Ямбол
В общината правели анализи на цялостната ситуация на договорните отношения с изпълнителя...

"Според източници на "Капитал" е възможно прекратяване на договорите да се случи и по други водни проекти като тези във Враца и Ямбол. Във Враца става въпрос за втори етап на реконструкция на водопроводната мрежа и удължаване на канализационната мрежа, като договорът с "Понсстройинженеринг" като самостоятелен изпълнител е сключен през август 2012 г. Въпреки че проектът е трябвало да бъде приключен за 16 месеца, той все още не е завършен.

Проектирането и изграждането на пречиствателната станция в Ямбол, започнато през 2012 г., също е сред критично забавените водни проекти, а общото с предишните два е именно участието на "Понсстройинженеринг". Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Консорциум Ямбол 2013-ПСОВ" с водещ партньор "Понсстройинженеринг" (82%), а останалите участници са "Простриймгруп" (15%) и "Уотър Енвайло проджект" (3%). Договорът с тях е за над 35.1 млн. лв. без ДДС.

"Капитал" не успя да се свърже с кмета на Враца до редакционното приключване на броя, за да уточни дали договорите ще бъдат прекратени. От община Ямбол обясниха пред "Капитал", че в момента тече анализ на цялостната ситуация на договорните отношения, затова не могат да дадат категоричен отговор."

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/01/06/2894037_potuvaneto_na_stroitelia_pons/

Пък уж - август месец за една година щеше да стане Пречиствателната станция, която под вещото наблюдение на кмета Славов, на който тук не му пречеше никаква малка групичка от хора, трябваше да е готова още през 2014 г.,сетне 2015, сетне му я фазираха и в ущърб на общите български средства от новия програмен период  и му дадоха още 36.65 милиона...
Единственият подобен случай - където той е не само кмет, но и областен координатор на правителствената партия ГЕРБ,а пък в ущърб на България не може да изпълни повелята...Сега прави анализи...А с рално отпуснатите средства - 8 милиона лева до сега какво се направи, ппита фоторепортерката ни отиде да си маже ските..

от сайта на общината на Славов

Министър Василева и кметът Г. Славов подписаха договор за втората фаза на водния цикъл на Ямбол
05.08.2016 г.; 293
Автор: Пресцентър

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Ямбол Георги Славов подписаха днес договор за втората фаза на водния цикъл на града. Финансирането в размер на 36,7 млн. лв. е по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Със средствата ще продължи изграждането на градска пречиствателната станция за отпадъчни води и ще се довърши линейната инфраструктура на града.

В първата фаза на проекта бе изградена и рехабилитирана над 42,5 км канализационна и водопреносна мрежа, в това число липсващата допреди това канализация в най-стария квартал – „Каргон“.

Кметът Георги Славов благодари на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов и на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за подкрепата ямболският проект да бъде предоговорен за изпълнение в новия програмен период, заедно с още няколко подобни проекта в страната. Той подчерта значението на изграждането на пречиствателна станция като задължително условия за покриване на екологичните норми и развиване потенциала на града при привличането на инвеститори.

Преди подписването на договора, министър Василева и кметът на Ямбол инспектираха строителството на пречистващото съоръжение в южната част на града. Изпълнителят на обекта се ангажира да приключи изграждането му в рамките на година.

http://www.yambol.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4/3617

Последно променена наПонеделник, 09 Януари 2017 16:13
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2