Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Ямбол Грипна епидемия е обявена в Ямболска област, предаде Радио „Фокус“ – Сливен.


Грипна епидемия е обявена в Ямболска област, предаде Радио „Фокус“ – Сливен.

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 733 пъти


Ваканцията се удължава с още три дни. Неучебни дни ще бъдат 9, 10 и 11 януари за училищата в областта. "Причината е повишената заболеваемост", съобщи д-р Лиляна Генчева, директорът на Регионалната здравна инспекция.
276 души са болните от грип до момента, като заболеваемостта е 392 на 10 000 души. „Резултатите са доста по-високи от тези, за които се обявява грипна епидемия в област Ямбол – 360 на 10 000 души”, уточни д-р Генчева и добави, че най-много заболели има във възрастовата група от 5 до 14 години – 1118. В сила влизат всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта.
Прекратени са плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации, засилва се и контролът в детските ясли и детските градини.
На 12 януари комисията ще решава дали ваканцията ще бъде удължена.

бел. Яс интересно, че официално съобщение от страна на институциите към гражданите, чрез медиите или официалните им сайтове НЯМА
Казала д-р Генчева. Ами ако ...хибридната война а?

http://www.rzi-yambol.org/index.html

http://yambol.government.bg/stk/http://www.yambol.bg/

Последно променена наПетък, 06 Януари 2017 18:02
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2