Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Ямбол ВИЖТЕ ГИ-Община Ямбол е в готовност за действия при усложнена зимна обстановка


ВИЖТЕ ГИ-Община Ямбол е в готовност за действия при усложнена зимна обстановка

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 447 пъти


Във връзка с очакваната усложнена зимна обстановка в идните дни, на територията на община Ямбол е създадена организация за прилагане на ефективни мерки с оглед осигуряване на нормални условия за придвижване в града. Фирмата, ангажирана със снегопочистването на улични платна и пешеходни зони е в максимална готовност за реакция. Поддържат се постоянни дежурства от техника и хора, осигурени са наличности от пясък и луга.
Община Ямбол е създала и допълнителна организация при необходимост да бъдат включени и екипи от общинските предприятия.
Директорите на училища, детски заведения, социални институции и др. общински звена са предупредени да организират почистване на дворните си пространства и подходите към входовете.
Гражданите и съдържателите на търговски обекти следва да почистват площите пред жилищата и обектите си. Община Ямбол призовава при наличие на силни снеговалежи и усложнена зимна обстановка гражданите да се въздържат от придвижване с автомобили, ако не е крайно необходимо и при паркиране да не създават затруднения за придвижване и работа на снегопочистващата техника.
Превантивните мерки за справяне с евентуални затруднения, причинени от очакваните обилни снеговалежи, снегонавявания и опасно ниски температури са описани в заповед на кмета на града от днес.
Дните 5 и 6 януари ще бъдат неучебни, съгласно заповед на министъра на образованието. Решението касае учебните заведения в цялата страна. Първият учебен ден за учениците за 2017 г. ще бъде 9 януари, понеделник.
На територията на община Ямбол детските градини и ясли продължават на функционират нормално, при пълен капацитет. Температурата в помещенията се поддържа на нива от 21-22 градуса.

ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ГЕРБАПОКАЛИПСИСА и на община Ямбол
Грижовници - ръчните колички сигурно вече са заредени с химикал, греблата са приковани с още един пирон...
а на каква ли площ се плаща за чистене..{

Последно променена наЧетвъртък, 05 Януари 2017 08:58
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2