Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Стралджа „ДУХЪТ НА КОЛЕДА“ В СТРАЛДЖА


„ДУХЪТ НА КОЛЕДА“ В СТРАЛДЖА

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 503 пъти В навечерието на  Коледа и Нова година  община Стралджа организира Общински конкурс за сурвакници и картички под мотото „Духът на Коледа“, който увлече деца и възрастни. Както у дома с мама и татко, баба и дядо, така и в детската градина, на училище, с учители и възпитатели, децата участваха в  истински работилници за красота. За организаторите беше истинска изненада да приемат общо 82 коледни картички , всяка от които интересна и красива, с топли пожелания. И сурвакниците , които достигнаха брой 56, бяха безкрайно разнообразни и оригинални. Видимо беше желанието всяка от тях да бъде подготвена по народен обичай - с дряновата клонка  с по три обръча, с пуканките, орехите, червените сухи чушки, кравайчета, ябълки и кърпички…Имаше истински шедьоври, които показват творчество и сериозни познания на местните традиции.
     Журито с председател Недялка Димитрова, нач.отдел „Хуманитарни дейности“ и членове Димитринка Митева и Надя Жечева истински се затрудниха при оценяване на експонатите в подредената изложба. „С това великолепие от коледни картички и сурвакници децата на Стралджа показват обичта си към родния край , познаването на традициите, сръчност, въображение, творчество. И всичко това ни прави горди и щастливи!“  подчерта   г-жа Димитрова пред гости, родители, учители и деца след което обяви класирането. 
    При сурвакниците първото място спечели Александър Веселинов Василев от СУ“П.Яворов“, на второ се наредиха братята Станислав и Никола Йорджеви от същото училище, а на трето – Наско Йорданов Стефанов от ОУ“Хр.Ботев“ Войника. Три поощрения получиха ІІ група при ДГ“М.Рубенова“, Зорница Димитрова Иванова от ДГ“Здравец“ и участниците/ІІ-ІVкл./ в забавно ателие „Сръчни ръце“ по проект „Твоят час“ при СУ“П.Яворов“.    С най-оригинална коледна картичка се оказа София Димитрова Чакърова от ДГ“М.Рубенова“ следвана от Мартин Павлинов Тодоров от ДГ“Здравец“ и Елиза Гочева Иванова от ДГ“Здравец“. Поощрителни награди получиха Галена Георгиева Костова от СУ“П.Яворов“, Ани Младенова от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа и Силвия Йорданова от СУ“П.Яворов“.
     Връчвайки грамотите и наградите кметът на общината Атанас Киров сърдечно и топло поздрави участниците в конкурса. „Похвално е поддържането на нашата родна традиция!Благодаря на децата за желанието , с което се включиха в конкурса, благодаря на родителите и учителите, които помогнаха да реализираме тази идея!“, добави той пожелавайки на всички добро настроение в празничните дни. Организаторите се погрижиха всяко дете-участник в състезанието да получи шоколад.
   Всички изработени коледни картички ще бъдат изпратени на  възрастни самотни хора от общината. Сурвакниците са обявени за разпродажба. Те са изложени в залата на ЦОП/Център за обществена подкрепа/ и всеки, който пожелание може да си откупи. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност чрез БМЧК.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2