Пет12152017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Стралджа ГНЕВЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН!


ГНЕВЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН!

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 499 пъти


 Инициатива на Училищния ученически съвет/УУС/ при СУ“П.Кр.Яворов“ предизвика дискусия в V б клас на тема „НЕ на насилието!“ Провокирани от  неприятни примери на ученическа агресия  петокласниците пожелаха  да запазят територията си без насилие. „Гневът идва когато си обиден, уплашен, унижен!“ открито разсъждаваха учениците и веднага предлагаха  какво да се направи когато усетят, че са подвластни на това чувство:
-    Да споделя  с близките си
-    Да разбера какво предизвиква моя гняв
-    Да поема отговорност за поведението си
-    Ако съм засегнал някой, да се извиня
Заедно със своята класна ръководителка Валентина Димитрова  учениците от пети клас и  членовете на УУС  разшириха темата давайки примери от своето ежедневие. Децата смело  търсеха  пътища за преодоляване на  ненужна агресия. Като интересна беше приета идеята с участие във форум – театър, в който домакините на събитието изиграха сценка от училищния живот с неприемливо поведение, а публиката влезе в ролята на коректор. Много приятно беше присъствието и  на специално поканения гост Живка Йорданова, секретар на МКБППМН, която  предложи интересна игра „Нашите стъпки към толерантност“. С всяка крачка напред участниците посочваха как може чрез толерантност  да се превърнат в победители на гнева – с търпение, доброта, самоусъвършенстване, наблюдателност, активност, самоконтрол. Да бъдем внимателни, да формираме умение да слушаме и разбираме другите, да се научим да съпреживяваме, да изучаваме и други култури, традиции – и това са „помощници“ за овладяване на гнева, знаят вече добре учениците от СУ“П.Кр.Яворов“. 
   С адмирации за инициативата  пом.директорът Галя Райнова поздрави всички участници и пожела в родното училище да не се стига до примери на агресия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2