Сря12132017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Болярово СТИПЕНДИИ


СТИПЕНДИИ

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 1002 пъти


Пет ромски деца от община Болярово са одобрени за стипендии по проект „Подкрепа на ромски ученици за успешно завършване на средно образование”
Лора Величкова

          Пет са децата от община Болярово, одобрени за отпускане на стипендии за постигане на образователни резултати на ромски ученици, записани в гимназиалната степен на образование за учебната 2016/2017 година. Валентина Николова (11 клас), Галина Асенова (10 клас), Стоянка Стоянова (10 клас), Кали Иванова (9 клас), Костантин Минков (9 клас), са ученици в СУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово. В период от две учебни години те ще получават месечни стипендии на 30 евро през първата година, а втората ще бъдат диференцирани според успеха. Средствата са осигурени по проект „Подкрепа на ромски ученици за успешно завършване на средно образование”, финансиран от Ромския образователен фонд, Министерството на образованието и науката и Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
      Одобрените стипендианти са по определени критерии като успех от предходната учебна година (в три категории: от 3.50 да 4.49; от 4.50 до 5.49 и над 5.50), социален статус и др. Една от одобрените ученички – Стоянка Стоянова е с отличен успех, а Галина Асенова - с много добър. Двете момичета и единственото одобрено момче са от град Болярово, а Валентина и Кали са от село Стефан Караджово.
       Изискването към стипендиантите е да сключат договор с Ромския образователен фонд, Министерството на образованието и науката и Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. В договора се посочват условията, при които ще получават средствата. Стипендиите се спират, в случай, че стипендиантът има среден успех под 3.50 или не е завършил учебната година поради отпадане или повтаряне на клас.
       В подготовката на изискваните по проекта документи, договори и отчети, на учениците оказва помощ Катя Иванова – здравен медиатор в община Болярово

Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2